19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecial"Avem nevoie de reala restaurare a omului si a lumii"

„Avem nevoie de reala restaurare a omului si a lumii”

La Craciun, Dumnezeu impartaseste pe omul pe care l-a zidit si intreaga creatie cu insusi Fiul Sau preaiubit. Cerul coboara pe pamant, iar pamantul, cu toate cele de pe el, devine salas al Pruncului ceresc. La Betleem, Casa Painii, Painea cea vie coboara din cer pentru a da viata lumii. Betleemul, cetatea unde s-a nascut Isus, ne invita sa devenim tabernacole vii, unde Isus sa „se nasca si sa creasca, sa ne mantuiasca”!
In rastimpul de la trimiterea Scrisorii pastorale cu ocazia marii sarbatori a Invierii Domnului Cristos, Biserica a trait intens momente de har. Este vorba, mai intai, de Intalnirea Mondiala a Tineretului Catolic de la Koln (Germania), la care au participat si cateva sute de tineri din tara noastra. Acolo, Sfantul Parinte Papa Benedict al XVI-lea a transmis tinerilor prezenti, precum si credinciosilor din intreaga lume un mesaj inspirat din atitudinea celor trei magi din Persia, care, „intrand in casa, au vazut pe Prunc impreuna cu Maria, mama Lui, si, cazand la pamant, s-au inchinat Lui”. Iata ce spune Papa: „Doar de la Dumnezeu vine adevarata revolutie, schimbarea decisiva a lumii. In secolul care tocmai a trecut am vazut revolutii, al caror program comun era sa nu mai astepte interventia lui Dumnezeu, ci sa ia total, in propriile maini, destinul lumii. Si am vazut ca astfel, intotdeauna, un punct de vedere uman si partial a fost luat ca masura absoluta de calauzire. Absolutizarea a ceea ce nu este absolut, ci relativ se cheama totalitarism. Nu elibereaza omul, ci ii ia demnitatea si il face sclav. Nu ideologiile vor salva lumea, ci doar intoarcerea la Dumnezeul cel viu, care este Creatorul nostru, garantul libertatii noastre, garantul a ceea ce este intr-adevar bun si adevarat. Revolutia autentica consta simplu in intoarcerea fara rezerve la Dumnezeu, care este masura a ceea ce este drept si care, in acelasi timp, este iubire vesnica. Si ce altceva ar putea vreodata sa ne salveze daca nu iubirea?”
Alt moment de har pentru intreaga Biserica a fost Sinodul episcopilor, la Roma, in perioada 2-23 octombrie, sinod care a marcat incheierea Anului Euharistic. In interventia pe care am avut-o in plenul adunarii sinodale, am staruit asupra importantei pe care credinciosii, preotii si episcopii nostri au dat-o, in anii grei ai interzicerii Bisericii noastre, Dumnezeiestii Euharistii, dar si in timpul de dupa caderea comunismului.
Avem asadar nevoie de venirea lui Cristos, de nasterea si ramanerea Lui cu noi, de reala restaurare a lumii si a omului, pentru ca El este Mantuitorul omului! Vin, ca si in anii care au trecut, cu colindul strabun, dorind tuturor si fiecaruia in parte sa aveti sarbatori frumoase si sfinte, iar anul care vine sa va fie cu pliniri, cu sanatate si cu bucurii!”

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă