12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialAVAS vrea sa-si vanda prin intermediari actiunile detinute la ferma de gaini...

AVAS vrea sa-si vanda prin intermediari actiunile detinute la ferma de gaini a lui Becali

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a anuntat organizarea unei licitatii pentru atribuirea contractelor de intermediere in vederea pregatirii, promovarii si intermedierii ofertei publice secundare de vanzare de actiuni detinute la societatea Avicola SA Iasi, al carei actionar majoritar este omul de afaceri George Becali. Castigatorul licitatiei va asista AVAS in operatiunile de vanzare prin oferta publica a pachetului de actiuni detinut la societatea ieseana, realizand in acest scop toate activitatile si documentele necesare conform reglementarilor pietei de capital in vigoare. Becali si-a declarat in cateva randuri intentia de a prelua si pachetul de actiuni detinut de stat la ferma, dar nu a participat la oferta derulata in luna martie. "Am analizat oferta AVAS, dar, din punctul nostru de vedere, a fost neserioasa.

 

Nu se poate cere un pret de 2,5 lei pe actiune, care reprezinta valoarea nominala a unui titlu, in conditiile in care cotatiile de pe piata bursiera au inregistrat scaderi semnificative", a declarat inainte de prima licitatie Catalin Ciubota, avocatul lui Becali. Prima incercare de scoatere la licitatie a participatiilor statului, din luna martie, a esuat din cauza ca nu s-a inscris nici un cumparator. Controlul asupra societatii este exercitat de catre George Becali, cu 85,0705% din actiuni, diferenta titlurilor aflandu-se in detinerea AVAS, cu un pachet reprezentand 9,5716% din capitalul social al unitatii, SIF Moldova cu 3,771%, iar restul actiunilor se afla in posesia a diverse persoane fizice si juridice.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă