10.9 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialAvantaj pentru CVM Tomis

Avantaj pentru CVM Tomis

Chiar dacă a pierdut în Germania cu 0-3, echipa de pe litoral speră să se califice în faza următoare a Cupei CEV la volei, având avantajul sistemului competiţional.

La jumătatea acestei săptămâni, echipa de volei masculin CVM Tomis Constanţa are de jucat una dintre cele mai importante partide ale sezonului. Echipa de pe litoral primeşte vizita grupării germane SCC Berlin în 16-imile Cupei CEV. În tur, în Germania, echipa berlineză s-a impus fără drept de apel, scor 3-0, însă partida decisivă se va disputa miercuri, pe terenul constănţenilor.

Sistemul de calificare avantajează echipa de pe litoral, care, pentru a merge în optimi, trebuie să câştige jocul de miercuri. Apoi, se va juca un set de aur a cărui învingătoare va merge mai departe. CVM nu are nevoie de un succes identic cu cel al nemţilor, ci doar de o victorie, indiferent de scor. Serhan Cadâr, directorul executiv al constănţenilor admite că sistemul acesta este favorabil tomitanilor. „Trebuie să fim sinceri şi să spunem că sistemul nu este unul corect pentru că avantajează clar echipa care joacă returul pe teren propriu, în acest caz, pe noi. Trebuie însă să ne mobilizăm şi să câştigăm totul pentru a merge mai departe”, a spus oficialul constănţean ieri, într-o conferinţă de presă.

La rândul său, tehnicianul Viktor Sidelnikov spune că formaţia germană este superioară valoric echipei sale, însă se aşteaptă ca jucătorii săi să compenseze lipsa de valoare prin dăruire şi ambiţie. „SCC Berlin este mai bună ca CVM, a avut 5 jucători la Campionatul Mondial, iar în întrecerea internă se bate la primele locuri. Noi nu avem individualităţi de talie mondială, însă grupul pe care îl formăm este unul puternic din punct de vedere mental, iar faptul că jucăm acasă ne ambiţionează şi mai mult”, a spus tehnicianul constănţeanilor.

Partida dintre CVM Tomis şi SCC Berlin se joacă miercuri, de la ora 20.15 şi contează pentru manşa tur a 16-imilor de finală ale Cupei CEV. Dacă nu va reuşi să se califice, echipa de pe litoral va continua în Cupa Challenge.

Radu Began cheamă suporterii la sală
Orice meci internaţional a atras în tribunele Sălii Sporturilor destui suporteri, fie că a fost vorba de volei sau handbal. Căpitanul CVM, Radu Began, se aşteaptă ca şi la meciul cu SCC Berlin tribunele să fie pline. „Suporterii au fost mereu alături de noi şi sperăm ca şi de această dată să se întâmple la fel. Am văzut destulă lume şi la meciul cu Dinamo din campionat şi sper ca şi miercuri să avem parte de sprijinul supor¬terilor pentru că este foarte im¬por¬tant pentru noi”, a declarat căpitanul tomitanilor.

5 jucători a avut SCC Berlin la Campionatul Mondial.

Cele mai citite

Benjamin Netanyahu promite că va răzbuna atacul Iranului: „ va plăti prețul pentru asta”

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a afirmat marţi seară că Iranul "a comis o greşeală gravă" atacând ţara sa şi că "va plăti preţul pentru...

Scorul serii în Liga Campionilor la fotbal: Borussia Dortmund-Celtic Glasgow 7-1

Borussia Dortmund a realizat scorul serii de marţi în etapa a doua a Ligii Campionilor la fotbal, 7-1 cu Celtic Glasgow, pe teren propriu. MVP-ul...

Marcel Ciolacu condamnă atacurile Iranului asupra Israelului

Premierul Marcel Ciolacu condamnă ferm atacurile lansate de Iran asupra Israelului şi îşi exprimă solidaritatea deplină cu Israelul susţinând dreptul acestui stat a se...
Ultima oră
Pe aceeași temă