13.8 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSpecialAutorul luării de ostatici de la sediul Discovery Channel a fost ucis...

Autorul luării de ostatici de la sediul Discovery Channel a fost ucis de poliţie

Barbatul care a luat trei ostatici  la sediul Discovery Channel, din apropiere de Washington, a fost ucis de poliţie, potrivit Mediafax.

“Unităţile noastre tactice au intervenit” când suspectul a îndreptat arma către unul dintre ostatici, a declarat comandantul poliţiei comitatului Montgomery, J. Thomas Manger, în timpul unei conferinţe de presă. “Ele au tras în suspect. Suspectul a murit”, a adăugat el.

Viaţa persoanelor reţinute a fost pusă în pericol pe parcursul a două ore, cât au durat negocierile prin telefon şi în cursul cărora suspectul a dat dovadă de o instabilitate emoţională. “Toţi ostaticii sunt în siguranţă şi în afara clădirii”, a subliniat Manger.

El a adăugat că poliţia apreciase că bărbatul purta “dispozitive explozive pe piept şi la spate”, care “se pare că au explodat”.

Alte dispozitive suspecte se găseau însă în continuare în clădire. “Ele sunt în rucsacuri şi nu ştim exact cine le-a adus aici şi despre ce este vorba. Suspectăm că au fost aduse de (autorul luării de ostatici), aşa că este necesar să le neutralizăm”, a spus J. Thomas Manger.

El a precizat că nu se ştie cu siguranţă în această etapă dacă autorul luării de ostatici a acţionat singur. “Există mai multe informaţii pe care trebuie să le analizăm”, a spus el.

Luarea de ostatici a început la ora locală 13.00 (20.00, ora României) la sediul Discovery Channel, o clădire mare situată în Silver Spring, statul Maryland, într-o zonă comercială din apropierea mijloacelor de transport în comun, la aproximativ 11 kilometri nord de Casa Albă.

Potrivit comandantului poliţiei, suspectul era cunoscut pentru faptul că a avut “probleme cu angajaţii Discovery Channel”.

Mass-media americană afirmase că suspectul ar putea fi un militant ecologist ce răspundea la numele de James Jay Lee, implicat într-o luptă acerbă împotriva încălzirii globale. Imagini cu acest bărbat fluturând o pancartă pe care era scris: “Discovery Channel: salvaţi planeta!” au fost difuzate de posturile americane de televiziune.

Poliţia a refuzat să confirme că acest bărbat a fost autorul luării de ostatici.

Potrivit altor surse din presă, James Jay Lee ar fi de asemenea autorul unui site “savetheplanetprotest.com”, conţinând o serie de revendicări în 11 puncte, numită: “Discovery Channel TREBUIE să transmită întregii lumi angajamentul său de salvare a planetei şi trebuie să facă acest lucru IMEDIAT”.

Textul, semnat “Lee”, scris într-un stil lipsit de coerenţă şi având o punere în pagină învechită (text negru pe fond alb), explică faptul că, pentru a salva planeta, este necesară “diminuarea populaţiei umane”, împiedicând reproducerea oamenilor. Autorul textului cere postului Discovery Channel să creeze o nouă grilă de programe, pentru a sensibiliza populaţia în legătură cu importanţa temei încălzirii climatice.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 712: Mai multe țări din UEsunt favorabile achiziționării de muniție pentru Kiev

Mai multe ţări europene, printre care şi Franţa, sunt de acord cu achiziţionarea de către UE de muniţie produsă în afara Europei pentru a...

Vlad Pascu rămâne în arest preventiv

Vlad Pascu, şoferul drogat care anul trecut a accidentat mortal doi tineri în localitatea 2 Mai, rămâne în arest preventiv, magistraţii Tribunalului Constanţa respingând...

Iohannis vrea să colaboreze cu noul președinte al Ungariei, Tamás Sulyok. Acesta se teme că, “după Trianon”, ungurii și-ar putea pierde identitatea

Președintele României, Klaus Iohannis, i-a transmis un mesaj de felicitare noului președinte al Ungariei, Tamás Sulyok, anunțând că vrea să colaboreze cu acesta în...
Ultima oră
Pe aceeași temă