16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialAutorizatie de mediu revizuita la Azomures

Autorizatie de mediu revizuita la Azomures

Autorizatia integrata de mediu eliberata pentru combinatul chimic Azomures in 2006 va fi revizuita. seful APM Mures, Danut stefanescu, a declarat ieri ca Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Sibiu a inceput deja procedurile in acest sens.
"ARPM Sibiu considera ca e bine sa se faca aceasta revizuire, deoarece, intre timp, s-a modificat legislatia, dar si pornind de la masuratorile noastre din aceasta vara, cand s-au inregistrat depasiri ale concentratiilor maxim admise de amoniac in aerul din Targu-Mures", a declarat Danut stefanescu.

Potrivit sefului APM Mures, toate detaliile in legatura cu autorizatiile Azomures vor fi facute publice de Agentia Regionala din Sibiu. Demersurile de revizuire a autorizatiei integrate de mediu a combinatului Azomures de la Targu-Mures intervin pe fondul scandalurilor din aceasta vara, care au culminat cu amenintarile unui consilier local din Cristesti, care a avertizat ca va iesi cu oamenii in strada daca nimeni nu intervine pentru a pune capat poluarii cu amoniac. Asta, dupa ce APM Mures a inregistrat mai multe depasiri ale concentratiei de amoniac din aerul respirat, insa conducerea Azomures a contestat de fiecare data cifrele.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă