7.4 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialAutoritățile ucrainene acuză că serviciile speciale ruse sunt implicate în tentativa de...

Autoritățile ucrainene acuză că serviciile speciale ruse sunt implicate în tentativa de asasinare a oligarhului Vlad Plahotniuc

Serviciul de Grănicieni de la Kiev susţine că angajați ai serviciilor speciale ruse ar fi supravegheat realizarea tentativei de asasinare a oligarhului moldovean Vlad Plahotniuc, potrivit jurnaliştilor ucraineni de la Pravda, citaţi de către Radio Chişinău, potrivit News.ro.

”Grupul criminal era constituit din cetăţeni ai Ucrainei şi Republicii Moldova. Punerea în aplicare a infracţiunii a fost asistată de reprezentanţi ai serviciilor secrete ruseşti”, se arată în declaraţia grănicerilor ucraineni citată de către Pravda.

Autorităţile ucrainene menţionează că scopul asasinării era discreditarea insituţiilor din cele două /ţări, precum şi răcirea relaţiilor bilaterale dintre Kiev şi Chişinău.

Opt persoane au fost reţinute la Chişinău, iar alte nouă, în Ucraina, în cazul tentativei dejucate de asasinare a preşedintelui Partidului Democrat din Republica Moldova.

De asemenea, au fost făcute publice imagini video surprinse în momentul în care se punea la cale asasinatul. Anterior, Pro TV Chişinău a relatat că asasinii ar fi primit 200.000 de dolari dacă îşi duceau la îndeplinire misiunea de a-l ucide pe Plahotniuc.

”M-am uitat eu ieri la acest… cum îl cheamă?-Plahotniuc.-Da, Plahotniuc. În primul rând, el nu e un om simplu.-Ei toţi nu sunt simpli.-Dacă ne aşezăm în 2 poziţii..-Ai în vedere că e josuţ?-Atunci 2 pistoale CZ.”, este unul dintre dialogurile surpinse de anchetatori.

Ministrul de Interne al Ucrainei, Serghei Kneazev, a anunţat vineri seara arestarea unui grup infracţional care pregătea o tentativă de asasinarea a oligarhului moldovean Vlad Plahotniuc. De asemenea, autorităţile moldovene şi ucrainene au condus operaţiuni în mod simultan la Kiev şi Chişinău împotriva grupului care ar fi pregătit uciderea controversatului oligarh din Republica Moldova.

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă