17.3 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăSpecialAutoritățile ucrainene acuză că serviciile speciale ruse sunt implicate în tentativa de...

Autoritățile ucrainene acuză că serviciile speciale ruse sunt implicate în tentativa de asasinare a oligarhului Vlad Plahotniuc

Serviciul de Grănicieni de la Kiev susţine că angajați ai serviciilor speciale ruse ar fi supravegheat realizarea tentativei de asasinare a oligarhului moldovean Vlad Plahotniuc, potrivit jurnaliştilor ucraineni de la Pravda, citaţi de către Radio Chişinău, potrivit News.ro.

”Grupul criminal era constituit din cetăţeni ai Ucrainei şi Republicii Moldova. Punerea în aplicare a infracţiunii a fost asistată de reprezentanţi ai serviciilor secrete ruseşti”, se arată în declaraţia grănicerilor ucraineni citată de către Pravda.

Autorităţile ucrainene menţionează că scopul asasinării era discreditarea insituţiilor din cele două /ţări, precum şi răcirea relaţiilor bilaterale dintre Kiev şi Chişinău.

Opt persoane au fost reţinute la Chişinău, iar alte nouă, în Ucraina, în cazul tentativei dejucate de asasinare a preşedintelui Partidului Democrat din Republica Moldova.

De asemenea, au fost făcute publice imagini video surprinse în momentul în care se punea la cale asasinatul. Anterior, Pro TV Chişinău a relatat că asasinii ar fi primit 200.000 de dolari dacă îşi duceau la îndeplinire misiunea de a-l ucide pe Plahotniuc.

”M-am uitat eu ieri la acest… cum îl cheamă?-Plahotniuc.-Da, Plahotniuc. În primul rând, el nu e un om simplu.-Ei toţi nu sunt simpli.-Dacă ne aşezăm în 2 poziţii..-Ai în vedere că e josuţ?-Atunci 2 pistoale CZ.”, este unul dintre dialogurile surpinse de anchetatori.

Ministrul de Interne al Ucrainei, Serghei Kneazev, a anunţat vineri seara arestarea unui grup infracţional care pregătea o tentativă de asasinarea a oligarhului moldovean Vlad Plahotniuc. De asemenea, autorităţile moldovene şi ucrainene au condus operaţiuni în mod simultan la Kiev şi Chişinău împotriva grupului care ar fi pregătit uciderea controversatului oligarh din Republica Moldova.

Cele mai citite

Vlad Piedone candidează la Primăria Sectorului 5

Într-o mișcare surprinzătoare, primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a anunțat, în cadrul emisiunii „Selectiv” de la postul de televiziune B1 TV, că...

Programul Noua Casă 2024 ia start. Care sunt noutățile

Programul Noua Casă 2024 a devenit operaţional, după ce plafonul de garantare aprobat de Ministerul de Finanţe, în valoare de un miliard de lei,...

Administratorul Fondului Proprietatea (Frank Templeton) vrea să-şi majoreze comisionul de administrare de 4,4 ori

Administratorul Fondului Proprietatea, compania Franklin Templeton, a propus pentru Adunarea Generală a Acționarilor de luna viitoare modificarea contractului de administrare, în sensul majorării...
Ultima oră
Pe aceeași temă