17.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialAutorităţile prahovene evacuează controlat apă din barajul de la Paltinu, aproape plin

Autorităţile prahovene evacuează controlat apă din barajul de la Paltinu, aproape plin

Autorităţile prahovene evacuează parţial apa acumulată în barajul de la Paltinu, după ce în urma ploilor torenţiale din ultimele zile gradul de umplere a barajului s-a apropiat de limita maximă, până la ora transmiterii acestei ştiri nefiind semnalate cazuri de inundaţii în urma golirii controlate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Prahova, Mihai Condrescu, apa din barajul de la Paltinu a început să fie evacuată controlat, duminică după-amiază, începând cu ora 16.00, iar operaţiunea de evacuare a apei continuă luni, în condiţiile în care gradul de umplere a barajului ajunsese la aproape 95 la sută.

”De duminică, din jurul orei 16.00, s-a decis să se deschidă golirea de fund la cel mai mic debit, 15 metri cubi pe secundă, luându-se în prealabil măsuri de avertizare a populaţiei de pe cursul apei. Pe măsură ce debitele naturale au scăzut, s- hotărât luni dimineaţă să se mărească debitul de evacuare a apelor”, a declarat pentru agentia Mediafax reprezentantul Prefecturii Prahova.

La ora transmiterii acestei ştiri, operaţiunea de evacuare controlată a apelor din barajul de la Paltinu continuă, fără a fi fost semnalate incidente sau cazuri de inundaţii în localităţile pe malurile râului Doftana, pe care este amenajat barajul Paltinu.

În zonă se află militari de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, pregătiţi să intervină dacă va fi necesar.

Cele mai citite

Români blocați pe aeroportul din Dubai

Două grupuri de cetăţeni români, ale căror zboruri au fost anulate din cauza condițiilor meteorologice extreme în Dubai, se află în impas pe Aeroportul...

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...
Ultima oră
Pe aceeași temă