19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAutorităţile numără şomerii

Autorităţile numără şomerii

Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Arad va derula un proiect european, care vine atât în întâmpinarea angajatorilor, cât şi a şomerilor.

Proiectul porneşte de la ideea că numărul şomerilor este mult mai mare decât cel declarat, iar Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Arad, în parteneriat cu colegii din Bihor şi Timiş, dar şi cu alţi parteneri, vor întocmi o bază de date profesionistă cu toţi cei care nu au un loc de muncă. Aceasta va menţiona calificarea deţinută şi experienţa într-un anumit domeniu.

Caravana va străbate tot judeţul şi îi va identifica pe toţi cei care nu muncesc. După întocmirea bazei de date, aceasta va fi pusă gratuit la dispoziţia angajatorilor interesaţi. Horia Ocolicean, director executiv al Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Arad, a explicat că, de exemplu, dacă un investitor doreşte să-şi construiască o fabrică în zona Ineu, el va vedea exact ce personal disponibil se află acolo şi ce cursuri de calificare trebuie organizate.

În urma realizării acestui proiect, practic piaţa muncii nu va mai fi o necunoscută pentru angajatori, iar statul nu va mai cheltui bani pentru organizarea unor cursuri de perfecţionare inutile. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă