27.1 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSpecialAutoritatile din Timis apeleaza la MApN pentru salvarea clinicilor revendicate

Autoritatile din Timis apeleaza la MApN pentru salvarea clinicilor revendicate

Situatia unitatilor medicale revendicate din municipiul Timisoara revine in atentia autoritatilor, prefectul judetului, Ovidiu Draganescu, precizand ca exista posibilitatea ca sectiile care vor trebui sa paraseasca spatiile unde activeaza acum ar putea fi mutate la Spitalul Militar, care si-a redus considerabil activitatea in ultimii ani. In aceasta situatie se afla cinci sectii ale Spitalului Municipal din orasul de pe Bega, majoritatea situate pe bulevardul C. D. Loga.
Este vorba despre clinicile ASCAR, Oncologie, Dermatologie, ORL si Balneofizioterapie. “Daca Ministerul Sanatatii nu va putea plati chiria la nivelul la care a fost cerut, exista un proiect prin care se va incerca mutarea acestor unitati in cladirea Spitalului Militar”, a declarat prefectul. Acesta a mai spus ca demersurile la Ministerul Apararii au fost deja facute, iar acum se asteapta un raspuns de la Bucuresti.
Managerul Spitalului Municipal, Octavian Cretu, a afirmat ca stie despre aceste demersuri, care ar fi un “colac de salvare” pentru clinicile revendicate. “Stiu ca se discuta la Ministerul Sanatatii si la cel al Apararii despre situatia Spitalului Militar, daca aceasta va trece sau nu in circuitul civil. Va trebui sa se faca o redistribuire a spatiilor, ceea ce ar fi extraordinar pentru noi”, a adaugat Cretu.
Solutia cea mai buna pentru sectiile importante care vor ajunge in strada este, insa, terminarea lucrarilor incepute de peste un deceniu la noul sediu al Spitalului Municipal. Imobilul a fost inceput cu bani de la ministerul de resort acum 12 ani, dar de mai bine de zece ani se afla in acelasi stadiu de schelet.
Primaria a incercat un parteneriat public-privat cu firme care s-au aratat interesate, de-a lungul timpului de acest lucru, insa toate tentativele au esuat. Cladirea se afla acum la stadiul de schelet, iar ultima estimare arata ca pentru terminarea si dotarea cu aparatura medicala a noului imobil ce va gazdui Spitalul Municipal este nevoie de circa 65 de milioane de euro.
Cretu a precizat ca la nivelul Primariei se lucreaza in prezent la un caiet de sarcini si ca terminarea lucrarilor va fi atribuita prin licitatie publica. “La cladire nu s-a facut nimic din punct de vedere tehnic, dar se lucreaza la adaptarea conditiilor pentru noile norme din domeniul sanitar. A fost o munca titanica, asa ca asteptam finalizarea caietului de sarcini si apoi licitatia”, a adaugat aceeasi sursa.

Cele mai citite

“Experimentul Cârstoiu va lua sfârșit brusc”, estimează Ludovic Orban

"Experimentul Cârstoiu va lua sfârșit brusc", estimează Ludovic Orban, liderul partidului Forța Dreptei, referindu-se la candidatul PSD - PNL la funcția de primar general...

Dolarul crește, iar yenul atinge cel mai slab nivel din 1990 încoace

Dolarul a atins cel mai ridicat nivel de la începutul lunii noiembrie, în timp ce yenul a ajuns la cel mai scăzut nivel din...

Cu grija zilei de mâine. Majorări salariale de 15-20%, scumpiri de aproape 40% în 2024

România se împarte în cei care nu reușesc să-și cumpere strictul necesar și să asigure pâinea pe masă familiei și cei care au indemnizații...
Ultima oră
Pe aceeași temă