15.2 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialAutoritatile din Bistrita-Nasaud, acuzate de ostilitate fata de mediul de afaceri

Autoritatile din Bistrita-Nasaud, acuzate de ostilitate fata de mediul de afaceri

Presedintele „UGIR 1903” Bistrita-Nasaud, Emanoil Viciu, sustine ca autoritatile locale dau dovada de ostilitate fata de mediul de afaceri. Viciu, el insusi managerul unei firme cu capital strain, a afirmat ca societatea pe care o reprezinta a vrut sa construiasca o fabrica in comuna Sieu Magherus, aflata la cativa kilometri de municipiul Bistrita, dar nu a reusit in demersul sau.
„Am discutat cu primarul comunei si, in loc sa ne ajute, a urcat de 10 ori preturile terenurilor pe care vroiam sa construim noi. In aceste conditii, am abandonat proiectul si ne-am dus la Brasov. Acolo au fost foarte incantati ca vrem sa investim 3 milioane de dolari”, a adaugat acesta.
Totodata, Viciu a spus ca o alta problema cu care se confrunta investitorii, indiferent daca sunt romani sau straini, este lipsa unui parc industrial in care sa existe utilitati si care sa permita unei firme sa-si amenajeze un sediu. „La Bistrita ne aflam in situatia in care e o casa si apoi o firma. Daca vrei sa construiesti o fabrica si nu ai teren decat acolo, esti obligat sa ceri aprobari de la vecini. In plus, noi, cei din zona industriala, ne-am asigurat singuri utilitatile, iar daca vine cineva nimeni nu-i permite sa se racordeze la conducta x sau y din moment ce este proprietate privata. Primaria Bistrita nu a facut mare lucru pentru asigurarea utilitatilor”, a mai afirmat presedintele filialei din judet a UGIR. El a mai imputat autoritatilor locale si lipsa fortei de munca, in special a celei calificate.
„Ar trebui sa se stabileasca o concordanta intre planurile de invatamant si cererea de forta de munca de pe piata. Suntem obligati sa mergem in alte judete fiindca acolo gasim oameni pregatiti”, a completat Viciu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă