33.1 C
București
joi, 13 iunie 2024
AcasăSpecialAutoritățile britanice au arestat încă o persoană în legătură cu atacul de...

Autoritățile britanice au arestat încă o persoană în legătură cu atacul de pe Podul Londrei

Autoritățile britanice au anunțat arestarea a încă unui bărbat, în cadrul anchetei asupra atentatului de sâmbătă, de la Podul Londrei, soldat cu șapte morți și zeci de răniți, transmite DPA, potrivit Agerpres.

Bărbatul în vârstă de 30 de ani a fost reținut ca suspect de a fi comandat și pregătit acte teroriste și de a fi instigat la astfel de acțiuni, a precizat poliția. Arestarea a fost efectuată în timpul unei razii în suburbia Ilford din estul Londrei.

După atentatul de la Londra, până luni, au fost arestate și apoi eliberate în Regatul Unit 12 persoane, fără a li se aduce vreo acuzație. Marți, și poliția din Irlanda a efectuat două arestări; unul din suspecți a fost eliberat în aceeași zi.

De asemenea, poliția irlandeză a anunțat că a arestat doi bărbați de circa 30 de ani în baza Legii privind furtul și frauda. Primul, arestat în comitatul Limerick (sud-vest), a fost eliberat fără acuzare. Al doilea a fost interogat la Wexford, sud-estul Irlandei.

Potrivit media locale, cei doi bărbați sunt suspectați de folosirea de documente fiscale și de ajutoare sociale asociate cu Redouane care, potrivit poliției britanice, a susținut că este marocan și libian.

Ministrul justiției Frances Fitzgerald a afirmat că poliția este în legătură directă cu serviciile de securitate britanice în cadrul investigației desfășurate în acest caz.

Șapte persoane și-au pierdut viața și zeci au fost rănite, sâmbătă noaptea, în atacul comis de trei bărbați care au intrat cu o dubă în pietoni pe Podul Londrei și au înjunghiat oameni la întâmplare.

Cele mai citite

Expert Forum: Reducerea transparenței NU este soluția pentru repararea proceselor electorale deficiente

Organizația Expert Forum și celelalte organizații din cadrul Coaliției Vot Corect atrag atenția că "reducerea transparenței NU este soluția pentru repararea proceselor electorale deficiente". Organizațiile...

Armata ucraineană: Ucraina a distrus radarele sistemelor ruseşti S-300, S-400 în Crimeea ocupată

Forţele ucrainene au distrus două radare ale sistemelor de apărare aeriană S-300 şi S-400 în mai multe zone din Crimeea ocupată în noaptea de...

Un adolescent a fost reținut la Ploiești în urma altercației cu alți doi minori

Trei adolescenţi au fost implicaţi, miercuri după-amiază, într-o bătaie pe bulevardul Independenţei din municipiul Ploieşti, unul dintre ei fiind reţinut de poliţişti, potrivit agerpres.ro. "Poliţiştii...
Ultima oră
Pe aceeași temă