5 C
București
miercuri, 25 decembrie 2024
AcasăSpecialAutobuzele supraetajate vor circula din mai pe traseul turistic Bucharest City Tour

Autobuzele supraetajate vor circula din mai pe traseul turistic Bucharest City Tour

Autobuzele supraetajate care circulă în Bucureşti pe traseul turistic Bucharest City Tour vor înlocui din luna mai autobuzele de linie existente în prezent, după finalizarea licitaţiei privind închirierea acestora, a anunţat, vineri, Regia Autonomă de Transport Bucureşti, relatează Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presă al RATB remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX, autobuzele supraetajate vor înlocui, din luna mai, autobuzele Merces de linie care au circulat pe traseul turistic Piaţa Presei Libere – Palatul Parlamentului în timpul iernii.

Reprezentanţii regiei au precizat că în prezent documentaţia de atribuire a contractului de închiriere a autobuzelor supraetajate se află pentru finalizare la ANRMAP, după avizare urmând a fi derulată procedura de achiziţie.

Valoarea estimată a contractului este similară celei de anul trecut, au spus reprezentanţii regiei, precizând că aceasta va fi făcută publică după primirea documentaţiei de la ANRMAP.

Autobuzele supraetajate închiriate de RATB de la Regia de Transport din Constanţa au început să circule pe 28 iulie 2011 pe traseul turistic cuprins între Piaţa Presei şi Piaţa Unirii, costurile acestui proiect fiind suportate de RATB şi de Ministerul Turismului.

Primul traseu turistic din Capitală parcurs cu autobuze supraetajate a fost inaugurat pe 28 iulie 2011, costurile de închiriere ale autobuzelor ridicându-se la circa 60.000 de euro pentru trei luni.

Proiectul Bucharest City Tour, iniţiat de Regia Autonomă de Transport Bucureşti şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, a continuat şi în perioada sezonului rece. Regia preciza că pe linia turistică Bucharest City Tour vor circula autobuze Mercedes Citaro Euro 4, pentru a asigura condiţiilor optime de călătorie pentru turişti în perioada de iarnă.

Obiectivele turistice aflate de-a lungul traseului sunt: Casa Presei, Parcul Herăstrău, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Ţăranului Român, Palatul Victoria, Ateneul Român, Muzeul Naţional de Artă, Biserica Creţulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul Naţional de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Română, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Colţea, Muzeul Municipiului Bucureşti, Teatrul Naţional, Muzeul Literaturii şi Academia de Studii Economice.

Autobuzele circulă între orele 10.00 şi 22.00, la intervale de succedare de15 minute, preţul unui card de transport fiind de 25 lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copiii cu vârsta între 7 şi 14 ani. Autobuzele sunt dotate cu ghid audio în limbile română şi engleză.

Cele mai citite

SUA: Băncile mari dau în judecată Rezerva Federală pentru teste de rezistență controversate

Marți, băncile importante și grupurile de afaceri au intentat un proces împotriva Rezervei Federale (Fed), acuzând că testele anuale de rezistență aplicate marilor instituții...

Interes major pentru Autostrada Litoralului: 11 companii în competiție pentru contractul de miliarde

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a subliniat că lucrările vor fi realizate la standarde europene, proiectul fiind finanțat din fonduri europene și de la bugetul...

Premierul kosovar Albin Kurti atacă principalul partid politic al sârbilor din Kosovo, Lista Sârbă

Premierul kosovar Albin Kurti a criticat marţi principalul partid politic al sârbilor din Kosovo, Lista Sârbă, acuzându-l că este condus de Belgrad, într-un moment...
Ultima oră
Pe aceeași temă