9.4 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSpecialAustralian Open 2015: PerecheaTecău/Rojer a ratat calificarea în finală

Australian Open 2015: PerecheaTecău/Rojer a ratat calificarea în finală

Perechea Horia Tecău și Jean-Julien Rojer a ratat calificarea în finala probei masculine de dublu la turneul Australian Open, joi, după ce a fost învinsă cu 6-4, 3-6, 6-3 în semifinale de cuplul italian Simone Bolelli/Fabio Fognini, precizează Agerpres.  

Tecău și Rojer, capi de serie nr. 6, au cedat după o oră și 58 de minute de joc în care au avut procentaje inferioare la punctele reușite din primul serviciu (68%-75%) sau al doilea serviciu (42%-44%). Cuplul româno-olandez a avut trei ași (italienii patru), două duble greșeli (trei pentru italieni), mai puține erori neforțate (15-21), dar și mai puține lovituri câștigătoare (28-42).

Tecău și-a egalat cea mai bună performanță a sa la Melbourne în proba masculină de dublu, după ce a mai jucat semifinală în 2012, alături de Robert Lindstedt.

Totodată, rezultatul de la Australian Open este cel mai bun pentru cuplul Tecău/Rojer la un turneu de Mare Șlem, după ce anul trecut s-au oprit în turul secund la Melbourne, iar la celelalte trei turnee de Grand Slam nu a trecut de optimi.

Horia Tecău a ieșit învingător în 2012 în proba de dublu mixt la Australian Open (cu Bethanie Mattek-Sands), iar în 2014 a fost învins în finală, alături de Sania Mirza (India). Tecău a jucat trei finale de Grand Slam, toate la Wimbledon, alături de Lindstedt, și toate pierdute.

Tecău și Rojer vor fi recompensați cu 130.000 de dolari australieni și 720 de puncte.

Cele mai citite

Albania pune la dispoziția NATO o bază aeriană pe care o folosea URSS pentru a amenința Occidentul

Albania pune la dispoziția aliaților ei din NATO o bază aeriană care, în vremea "Războiului Rece", era folosită de URSS pentru a intimida Occidentul. Baza...

Odiseea Tezaurului României de la Moscova, povestită de Politico

Publicația Politico a prezentat în această dimineață un material dedicat ”Tezaurului de aur al Băncii Naționale a României care a fost trimis la...

Hunor: Iohannis are un grad mare de neîncredere în comunitatea maghiară

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la un grad mare de neîncredere în comunitatea maghiară, comunitate care l-a votat în proporţie de peste 80%, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă