32 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialAur și argint pentru luptătoarele din România

Aur și argint pentru luptătoarele din România

România a cucerit o medalie de aur, prin Maria Alexandra Cioclea, şi una de argint, prin Roxana Alexandra Tif, vineri, la categoria 40 kg, în cadrul Campionatelor Europene de lupte pentru cadeţi de la Stockholm (Suedia). 

Cioclea a învins-o în finală pe compatrioata sa, după ce în primul tur se impusese în faţa ucrainencei Edita Cemerdovska, în sferturi trecuse de Celine Mehner (Germania), iar în semifinale a învins-o pe letona Jekaterina Jermalonoka. 

Tif a câştigat în primul tur la Nastasia Kurişta (Belarus), în sferturi a dispus de azera Aişan Iusifova, iar în semifinale a învins-o pe rusoaica Iana Erşova. 

Jermalonoka şi Kurişta au cucerit medaliile de bronz. 

La cat. 70 kg, Maria Larisa Niţu a ratat medalia de bronz şi a ocupat locul 5, după ce a fost întrecută în meciul decisiv de italianca Eleni Pjollaj. Niţu a dispus în optimi de suedeza Anna Josefine Madelene Nord, în sferturi a învins-o pe rusoaica Iana Iastrubenskaia, dar a pierdut în semifinala cu Anastasia Zimiankova (Belarus), care a cucerit aurul ulterior. 

În limitele cat. 46 kg, Andreea Beatrice Ana a ocupat locul 9, după o victorie în faţa rusoaicei Zlata Smelova în optimi şi un eşec în sferturi în faţa italiencei Teresa Lumia. 

România mai avea o medalie la Europene, cucerită de Ştefania Claudia Priceputu (cat. 43 kg).

Cele mai citite

România – Ucraina, scor 3-0. Debut de excepție la EURO 2024

Naţionala României a început cu o victorie categorică parcursul la Campionatul European din Germania, scor 3-0 cu Ucraina, la Munchen, în grupa E. Victoria...

România a deschis scorul împotriva Ucrainei. 1-0, gol marcat de Stanciu

România a deschis scorul în meciul cu Ucraina, la turneul final al Campionatului European din Germania, Euro 2024. În minutul 29 al primei reprize, după...

Record de îndatorare pentru Statul Român. Datoria publică a crescut în martie la 845 miliarde lei

Datoria publică a crescut în martie cu 3,8 miliarde de lei și a atins nivelul record de 845,1 miliarde lei, potrivit datelor Ministerului Finanțelor. Cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă