5.3 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăSpecialAur pentru biatlonista Luminiţa Pişcoran, la Campionatele Europene

Aur pentru biatlonista Luminiţa Pişcoran, la Campionatele Europene

Luminiţa Pişcoran a câștigat medalia de aur la Campionatele Europene de biatlon, desfășurate la Otepaa (Estonia), în proba individuală de 15 kilometri.

Pişcoran, în vârstă de 26 de ani, locul 69 în clasamentul Cupei Mondiale în acest sezon, cu 13 puncte, a terminat cei 15 kilometri de alergare şi tragere în 46 de minute, 15 secunde şi 7 zecimi. Însă, din cauza celor cinci ţinte ratate, una la prima tragere (în poziţia culcat), trei la cea de a doua (în picioare) şi una la cea de a treia (culcat), ea a avut un timp total de 51 de minute, 15 secunde şi 7 zecimi, deoarece în această probă ratarea unui foc echivalează cu un minut de penalizare, conform Mediafax.

Pişcoran a fost urmată în clasament de austriaca Christina Rieder, la 20 de secunde şi şase zecimi, care a avut doar trei focuri ratate, şi rusoaica Ekaterina Iurlova, la 47 de secunde şi 5 zecimi, care a ratat de şapte ori ţinta.

Eva Tofalvi s-a clasat pe locul 29, cu opt focuri ratate, la 4 minute, 39 de secunde şi trei zecimi de Pişcoran.

La această ediţie a Campionatelor Europene nu participă niciuna dintre sportivele aflate în primele 30 de locuri ale clasamentului general al Cupei Mondiale, precum finlandeza Kaisa Makarainen, ocupanta primei poziţii, bielorusa Daria Domraceva, locul 2, sau ucraineanca Vali Semerenko, aflată pe locul trei în ierarhia mondială.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă