6.8 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăSpecialUPDATE: Nou dosar Poşta Română: Fost secretar de stat, REŢINUT pentru corupţie

UPDATE: Nou dosar Poşta Română: Fost secretar de stat, REŢINUT pentru corupţie

UPDATE: Fostul secretar de stat în Ministerul pentru Societatea Informaţională, Marius Constantin Fecioru, a fost reţinut, marţi, de procurorii DNA.

————–

Fostul secretar de stat în Ministerul pentru Societatea Informaţională, Marius Constantin Fecioru, a fost audiat, marţi, de procurorii DNA, într-un nou dosar ce vizează fapte de corupţie săvârşite de foşti angajaţi ai Poştei Române.

Marius Constantin Fecioru a venit la sediul central al DNA în jurul orei 12.30. La intrarea în sediul instituţiei, fostul secretar de stat nu a dorit să facă declaraţii.

Anchetatorii cerceteazムfaptele comise între anii 2011- 2012 și vizeazムun prejudiciu de aproximativ 300.000 euro ca urmare a îndeplinirii defectuoase a atribuțiilor de serviciu de căƒtre foști funcționari ai Poștă Română la instigarea unui fost secretar de stat. 
  
Astfel, procurorii DNA susţin că în perioada mai 2011 – 2012, din dispoziţia lui Constantin Olimpiu Nicolae, la instigarea şi sub autoritatea inculpaţilor Pribescu Mioara şi a lui Marius Constantin Fecioru, a fost distribuită în mod repetat, de CNPR, fără facturare, corespondenţă  prelucrată în poştă hibridă, provocând companiei naţionale un prejudiciu . Prejudiciul provocat CNPR e de 1.128.228 lei.

Pentru distribuirile frauduloase, în evidenţa CNPR nu există procese verbale de predare-primire. Astfel, nu doar înscrisurile amintite nu sunt de găsit la CNPR, dar nici volumele de trimiteri poştale nu sunt evidenţiate şi, în consecinţă, facturate.

Cele mai citite

Războiul din Ucraina, o imensă mașinărie de spălat bani

Afirmația din titlu nu-mi aparține. Ea a fost formulată de Mitch McConnell, liderul minorității republicane din Senatul american. Marii investitori își freacă mâinile. E...

Războiul din Ucraina, o imensă mașinărie de spălat bani

Afirmația din titlu nu-mi aparține. Ea a fost formulată de Mitch McConnell, liderul minorității republicane din Senatul american. Marii investitori își freacă mâinile. E...

Jumătate dintre mamela sub 14 ani dib UE se află în România

În România, în 2022, erau înregistrate peste 7.000 de mame minore, relevă documente al Ministerului Familiei, potrivit cărora numărul acestora a fost cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă