16 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăSpecialAudieri în dosarul retrocedărilor ilegale în care este acuzat Mazăre

Audieri în dosarul retrocedărilor ilegale în care este acuzat Mazăre

Curtea de Apel Bucureşti a amânat, miercuri, pentru 6 octombrie, procesul în care primarul Constanţei, Radu Mazăre, este judecat pentru corupţie, alături de alţi funcţionari, după ce avocaţii au făcut o cerere de recuzare a instanţei, pe motiv că judecătorul nu s-a pronunţat pe excepţiile invocate, potrivit NewsIn.

Mazăre s-a prezentat la termenul de miercuri al procesului de la Curtea de Apel Bucureşti, spunând că amânările din dosar se datorează problemelor procedurale invocate de apărători.

La termenul de miercuri, avocaţii au ridicat excepţii de neconstituţionalitate, însă, pentru că instanţa intenţiona să amâne pronunţarea pe excepţii şi să treacă la citirea rechizitoriului, apărătorii au făcut o cerere de recuzare, după cum a declarat Mazăre, la ieşirea din sala de judecată.

Dosarul de corupţie al primarului Radu Mazăre a ajuns în instanţă în octombrie 2008, de atunci având loc mai multe înfăţişări, procesul amânându-se de fiecare dată din motive de procedură, pentru a se depune anumite acte sau din cauza condiţiilor meteorologice.

“Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a 37 de inculpaţi în legătură cu restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleza, fapte prin care a fost cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro (dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa)”, potrivit unui comunicat al DNA remis în octombrie 2008.

Cele mai citite

Taxă globală pentru miliardari. Vis sau realitate?

Mai multe țări iau în calcul introducerea unui impozit minim global pentru miliardari. Reprezentanții țărilor G20 au discutat propunerea la un summit de...

Stenograme incendiare. PNL pune în cârca PSD legiferarea traseismului

Ședință incendiară, duminică, la PNL. Dacă în ceea ce privește data la care vor avea loc alegerile prezidențiale, liberalii au fost de acord...

Crina Duță, noi metode educaționale la Punctul IT București

Crina Duță explică beneficiile pentru copii ale noilor metode educaționale de la Punctul IT și modul de desfășurare al acestora în două locații noi...
Ultima oră
Pe aceeași temă