21.2 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialAudiente 3G la Piata Sudului

Audiente 3G la Piata Sudului

» Sistemul video a fost folosit in premiera, sambata, in Piata Sudului si va fi extins in intregul oras.

» Aproape 2.000 de cetateni s-au inscris in audienta la primarul general si au fost programati pana in 2009.

» Tehnica moderna ajuta la preluarea unui numar dublu de solicitari si evitarea drumurilor lungi.

Audientele 3G, in direct cu primarul general, i-au facut pe sute de curiosi sa se adune sambata dimineata in Piata Sudului. Intr-un cort instalat in parculetul de langa piata se aflau o masa cu scaun, unde oamenii erau chemati sa discute cu edilul-sef, pe care il vedeau pe un ecran de televizor. Majoritatea in varsta, oamenii s-au adunat sa vada "minunea" si s-au asezat la rand pentru a vorbi cu Oprescu. Unii nu au inteles prea bine cum functioneaza sistemul si cum de le putea vorbi primarul pe care il vedeau la televizor. Pentru a nu se emotiona in fata acestuia, cetatenii au fost sfatuiti sa-si noteze problemele pe hartie inainte.

Desi sistemul a facut mai multe pauze, bucurestenii nu s-au dat batuti si au asteptat sa le vina randul "la vorbitor". Ei i-au cerut lui Oprescu sa rezolve o mare parte din problemele Capitalei, de la case pentru cei fara adapost si reintroducerea transportului RATB in Ilfov pana la marirea spatiului din piete prin construirea unor cupole. Unii au fost dezamagiti ca nu au putut obtine un raspuns pe loc sau ca au fost trimisi sa depuna memorii la primarie. Primarul le-a promis ca vor primi raspunsurile in scris, acasa, cu modul in care se pot rezolva problemele semnalate.

Viteza mai mare
Edilii au explicat ca au ales sistemul 3G de audiente pentru ca in acest fel reusesc sa discute cu sase-sapte oameni pe ora, fata de trei-patru in cazul unui program obisnuit, cand cetatenii vin la biroul primarului. Pana in prezent, s-au inscris in audiente la primarul general aproape 2.000 de oameni, dintre care 1.000 inca din timpul mandatului lui Adriean Videanu.
Acestia nu au mai apucat sa discute cu fostul edil, prin urmare vor fi preluati de Oprescu. Pentru ca inscrierile au fost facute pana in 2009, iar oamenii aveau foarte mult de asteptat, actualul primar a decis sa-i asculte mai repede prin sistemul 3G. "Pe viitor, vor fi sase-sapte puncte in Bucuresti, programate pe ore distincte, astfel incat economisesc timp si prind un numar mai mare de cetateni pentru a le asculta problemele", a declarat primarul Oprescu.

» Pentru cetateni
Audientele de sambata au fost organizate la biroul mobil instalat in Piata Sudului, care va putea fi mutat, in saptamanile urmatoare, in alte zone aglomerate din oras.
Oprescu, insotit de consilierii sai si de directori, i-a ascultat pe oameni din sala de consiliu a Primariei Capitalei, unde a fost montata o instalatie asemanatoare cu cea de la Piata Sudului.

Cele mai citite

Germania, Franța și alte state UE fac eforturi pentru a accelera întoarcerea migranților în țările lor

Șaptesprezece țări europene au cerut Comisiei Europene să înăsprească regulile UE privind returnarea migranților ilegali în țările lor de origine Scrisoarea către Comisia Europeană a...

Cine sunt judecătorii care au votat împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale

Curtea Constituțională a României (CCR) a acceptat o contestație împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, hotărârea fiind definitivă și eliminând-o astfel din cursa...

Studentă cazată în regie, mușcată de ploșnițe. A ajuns la spital

Octavian Berceanu, fostul șef al Gărzii Naționale de Mediu, a publicat imagini pe contul său de Facebook cu o studentă cazată la un cămin...
Ultima oră
Pe aceeași temă