23.6 C
Bucureศ™ti
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialAudi prezintฤƒ viitorul printr-un nou concept: 100 km/h รฎn 4,6 secunde, consum...

Audi prezintฤƒ viitorul printr-un nou concept: 100 km/h รฎn 4,6 secunde, consum de scuter!

Audi Allroad Shooting Break Concept este modelul prin care producฤƒtorul premium german încearcฤƒ sฤƒ rupฤƒ gura târgului la Salonul Auto de la Detroit (NAIAS), desfฤƒลŸurat între 13-26 ianuarie. Cu toate cฤƒ are ลŸanse mici sฤƒ ajungฤƒ în producลฃia de serie, conceptul prezintฤƒ tehnologii care vor fi prezente în viitor pe modelele Audi.

Shooting breakul prezentat la Detroit este mai mult un mod prin care Audi a ales sฤƒ ambaleze noile sale tehnologii pentru a le prezenta lumii la Detroit. Astfel dincolo de modelul cu un aspect foarte sportiv, care ne oferฤƒ câteva indicii despre cum va arฤƒta urmฤƒtoarea generaลฃie de modele, ceea ce este chiar mai important o reprezintฤƒ sistemul de propulsie hibrid ลŸi performanลฃele maลŸinii.

CiteลŸte ลŸi BMW a rฤƒmas lider ลŸi în 2013, Audi ลŸi Mercedes dinamiteazฤƒ competiลฃia în 2014

Conceptul este în stare sฤƒ atingฤƒ 100 km/h în doar 4,6 secunde, performanลฃฤƒ demnฤƒ de o adevฤƒratฤƒ maลŸinฤƒ sport, însฤƒ atunci când vorbim de consum el este comparabil cu al unui scuter, media fiind de doar 1,9 litri/100 km. Viteza maximฤƒ este limitatฤƒ electronic la 250 km/h.

Modelul este dotat cu un motor de 2 litri, pe benzinฤƒ, de circa 290 CP, care împreunฤƒ cu alte douฤƒ motoare electrice duce puterea maximฤƒ la 408 CP ลŸi 650 Nm. Unul dintre propulsoarele electrice este integrat direct în mecanismul transmisiei cu o cutie de viteze în ลŸase trepte, cu dublu ambreiaj, potrivit CAR. Celฤƒlalt motor acลฃioneazฤƒ asupra punลฃii spate. 

Autonomia maลŸinii atinge 820 km în timp ce emisiile de carbon ajung la doar 45 g/km. Autonomia minimฤƒ este de 50 km în regim complet electric, ceea ce ar însemna un drum dus-întors pânฤƒ la serviciu, poate ลŸi ceva cumpฤƒrฤƒturi pe traseu, în marile oraลŸe. Modelul poate oferi mai multe stiluri de condus, viteza maximฤƒ în regim electric fiind redusฤƒ pânฤƒ la 130 km/h. Secretul autonomiei atât de mari stฤƒ, conform producฤƒtorului, în faptul cฤƒ rolul motorului electric de pe puntea faลฃฤƒ este acela de generator, el trimiลฃând o parte din energie cฤƒtre bateriile maลŸinii. Un alt sistem este cel prin care motor convenลฃional este oprit în timpul mersului dacฤƒ este luat piciorul de pe acceleraลฃie pentru un timp mai îndelungat, caz în care energia de frânare este transformatฤƒ în energie electricฤƒ.

O contribuลฃie importantฤƒ la atingerea unui consum atât de redus o are ลŸi tehnologia CFRP (cu fibrฤƒ de carbon) folositฤƒ în construcลฃia elementelor caroseriei ลŸi la jante. Interiorul maลŸinii vine cu o propunere de bord fฤƒrฤƒ consolฤƒ centralฤƒ, cu un ecran de înaltฤƒ rezoluลฃie introdus chiar în locul cadranelor din spatele volanului.

Audi a mai prezentat în ultimul timp ลŸi alte tehnologii în lupta cu rivalii sฤƒi, precum farurile cu laser, pe care cei de la BMW susลฃin cฤƒ ei le-au prezentat iniลฃial pe un concept din 2011. Lupta la clasa premium se anunลฃฤƒ una intensฤƒ ลŸi în 2014, dupฤƒ nouฤƒ ani în care supremaลฃia a fost deลฃinutฤƒ doar de BMW. 

 

Cele mai citite

Profilele decorative, element central รฎn designul interior modern. Cum sฤƒ le alegi pe cele potrivite pentru locuinศ›a ta

รŽn ultimii ani, profilele decorative au devenit un element cheie รฎn designul interior modern, oferind nu doar un plus de stil, dar ศ™i funcศ›ionalitate....

Atacul victimelor

Privind la conflictele majore din ultimii ani, rฤƒzboiul din Ucraina ศ™i cel din Orientul Mijlociu, putem observa un numitor comun รฎn politica de rฤƒzboi....

ศšฤƒrile cu deficit mare: Slovacia creศ™te taxele, Ungaria menศ›ine impozitul suplimentar

รŽn contextul economic dificil cu care se confruntฤƒ multe state europene, mฤƒsurile fiscale devin tot mai stricte pentru a combate deficitele bugetare รฎn creศ™tere. Slovacia...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ