17.6 C
București
duminică, 8 septembrie 2024
AcasăSpecialAu început dezertările din partidul lui Boc

Au început dezertările din partidul lui Boc

Liberalii înscrişi în PDL după anul 2004 încep să se întoarcă în PNL Mureş. Printre ei se numără chiar şi unii dintre cei care au fost excluşi în 2004 din PNL Mureş tocmai pentru că au susţinut ideea ca PNL să îl sprijine pe actualul primar al municipiului Târgu-Mureş, Dorin Florea (PD-L) pentru un nou mandat. Este cazul lui Mircea Bădulescu, „vocea PD-L Mureş” la emisiunile radiofonice atât din timpul, cât şi de după campania electorală.

Motivul demisiei

„Am decis să demisionez din PD-L şi m-am reînscris în PNL Mureş”, a declarat Mircea Bădulescu. El are şi o explicaţie pentru gestul său. „În toţi aceşti ani am aşteptat să văd măcar un sâmbure de doctrină, dar nimic. Şi, mai mult, am ajuns la concluzia că nu mă regăsesc în acest partid”, a declarat Mircea Bădulescu, potrivit căruia sunt şi alţi membri ai PD-L Mureş care ar vrea să facă acest gest, însă se tem de posibilele represalii din partea echipei Dorin Florea-Claudiu Maior, adică primarul şi viceprimarul din Târgu-Mureş.

Preşedintele PNL Mureş, Ciprian Dobre, a confirmat reînscrierea lui Bădulescu în PNL. Dobre spune însă că, odată cu Bădulescu, s-au întors în partid şi alte persoane.

Liderii PD-L Mureş au vrut să treacă sub tăcere demisia lui Bădulescu, iar unii din ei au afirmat chiar că nu l-au cunoscut pe demisionar. „Eu l-am cunoscu încă de pe vremea când era în PNL şi îl respect. Nu vreau să comentez decizia domniei sale şi asta pentru că fiecare din noi avem libertatea de a adera sau de a părăsi o anumită organizaţie”, a declarat consilierul local PDL de la Târgu-Mureş, Ioana Roman, care este şi purtător de cuvânt al PD-L Mureş.

Mircea Bădulescu a fost exclus din PNL Mureş în iunie 2004 alături de Doru Oprişcan, Mihai Poruţiu, Lucian Gujan şi Claudiu Puiac pe motiv că„au ignorat în general hotărârile partidului, iar prezenţa lor în interior poate face rău partidului”.

Cele mai citite

Film românesc, premiat la Festivalul Internațional de la Veneția

Filmul "Anul nou care n-a fost", regizat, scris și produs de Bogdan Mureșanu, a câștigat două premii la Festivalul Internațional de la Veneția: Premiul...

Elevii români au obținut patru medalii la Olimpiada Internațională de Informatică. România, pe locul II în Europa

Elevii români au obținut patru medalii, inclusiv una de aur, la Olimpiada Internațională de Informatică desfășurată în Egipt, România clasându-se pe locul 8 la...

Atacurile israeliene din Fâșia Gaza au făcut 61 de morți în 48 de ore

Loviturile militare israeliene din Fâșia Gaza au ucis cel puțin 61 de persoane în decurs de 48 de ore, au declarat sâmbătă medicii locali,...
Ultima oră
Pe aceeași temă