16.2 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăSpecialAttila Korodi, audiat ca martor la DNA, în dosarul lui Bogdan Olteanu

Attila Korodi, audiat ca martor la DNA, în dosarul lui Bogdan Olteanu

Fostul ministru al Mediului, Attila Korodi, a fost audiat, miercuri, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), în calitate de martor, în dosarul în care fostul guvernator al Băncii Naționale Române (BNR), Bogdan Olteanu, este acuzat de trafic de influență, News.ro.

La ieșirea de la audieri, el a declarat că a dat explicaţii în faţa anchetatorilor, în condiţiile în care numirea guvernatorului Deltei Dunării era atributul ministrului Mediului, funcţie pe care el o deţinea în 2008, când a fost numit Liviu Mihaiu.

„Am fost surprins când am auzit că s-au plătit acele sume de bani. (…) Nu comentez dacă a fost sau nu o infracţiune de corupţie numirea lui Liviu Mihaiu”, a mai spus Korodi.

Attila Korodi preciza, după ce Bogdan Olteanu a fost pus sub acuzare, că propunerea ca Liviu Mihaiu să fie numit în funcţia de guvernator al Deltei Dunării a venit, în 2008, din partea PNL, iar el, ca ministru al Mediului în acea perioadă, a considerat că este o propunere corectă, pe care poate să o înainteze premierului.

Tot miercuri, la DNA a fost audiat și Bogdan Olteanu.

Olteanu a demisionat din funcție după ce a fost reţinut de DNA şi plasat în arest la domiciliu de instanţa supremă, fiind acuzat că ar fi primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu un milion de euro pentru îşi folosi influenţa.

Citește și: Bogdan Olteanu, audiat de procurorii DNA

„E un moment greu. E un moment trist şi o perioadă foarte tristă, sper să se termine cât mai repede. Doresc să obţin achitarea cât mai rapid pentru a reîncepe o viaţă normală. Până la acel moment voi face ceea ce onoarea şi respectul faţă de instituţia din care am făcut parte îmi cere. Voi transmite cât de rapid demisia mea din conducerea Băncii Naţionale şi voi urma să îmi susţin cauza în justiţie”, a declarat Olteanu, la începutul lunii august.

Citește și: Judecător ICCJ: Există bănuiala întemeiată că Bogdan Olteanu a solicitat și primit de la SOV un milion de euro

Potrivit DNA, în perioada iulie – noiembrie 2008, Bogdan Olteanu, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, ar fi solicitat și primit de la un om de afaceri (Sorin Ovidiu Vîntu) suma de un milion de euro și sprijin electoral, constând în servicii de marketing și consultanță, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului României pentru determinarea numirii unei persoane (a lui Liviu Mihaiu) pe postul de guvernator al Deltei Dunării.

Banii ar fi fost remiși de către omul de afaceri printr-un intermediar (Ionuț Adrian Eftimie – denunțător), la sediul unui partid politic.Ulterior, ca urmare a diligențelor depuse de Bogdan Olteanu, persoana respectivă (Liviu Mihaiu) ar fi fost numită la data de 18 septembrie 2008 în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Printre primele măsuri luate de Liviu Mihaiu din funcția de guvernator a fost avizarea înființării de către societatea PSV Company (fostă Petromservice)  a unor benzinării plutitoare pe Dunăre. Compania era deținută de Sorin Ovidiu Vîntu.

 

Știre în curs de actualizare.

 

Cele mai citite

Barometrul conexiunilor fixe la internet în România

A fost realizat un studio complex al vitezei internetului furnizat de operatorii din țara noastră. “Studiul nPerf se bazează pe mii de teste efectuate exclusiv...

Lazio, victorioasă în restanța cu Torino

Lazio Roma a învins-o, joi, în deplasare, pe Torino, cu scorul de 2-0, într-o partidă restantă din etapa a 21-a din Serie A. Lazio a...

Date Eurostat: Avem cei mai săraci tineri din UE. Un sfert dintre aceștia se confruntă cu deprivare materială şi socială severă

România avea în 2022 cea mai ridicată rata de deprivare materială şi socială severă în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 29 de ani...
Ultima oră
Pe aceeași temă