13.6 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialATOP - o institutie ineficienta pentru Politia Mures

ATOP – o institutie ineficienta pentru Politia Mures

TARGU-MURES. Politistii mureseni spera ca, in 2006, Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica (ATOP) isi va justifica existenta si va aduce sprijin concret activitatilor specifice. Aceasta, dupa ce anul trecut organismul care functioneaza pe langa Consiliul Judetean nu a dirijat spre IPJ nici un ban.
„In 2004 au dat ceva calculatoare, dupa care nimic”, a declarat comandantul Politiei, comisarul-sef Ioan Nicolae Cabulea. Acesta a afirmat, insa, ca nu se poate plange de colaborarea cu cei care fac parte din ATOP si a aratat ca pentru acest an spera ca aceasta structura sa aduca in „ograda” IPJ mai multe masini.
„Sunt promisiuni pentru achizitionarea unui numar de 14 autoturisme si am facut demersuri in acest sens”, a spus Cabulea. El a adaugat, insa, ca aceleasi promisiuni au existat si pentru 2005, fara a fi concretizate. Aceasta, in conditiile in care IPJ are nevoie de peste 200 de masini pentru a-si putea desfasura activitatea in conditii normale.
Pentru ATOP este, insa, deosebit de dificil sa obtina fonduri de la Consiliul Judetean pentru dotarea Politiei. Surse din cadrul CJ sustin ca proiectele formulate de unii membri ai Autoritatii s-au lovit atat de reticenta unor consilieri, cat si de cea a aparatului executiv din cadrul administratiei judetene.
Sursele citate au mentionat ca insusi directorul economic al CJ, Bartha Iosif, s-a opus alocarii unor fonduri, afirmand ca ATOP nu ar fi decat o structura paralela a Politiei si ca finantarea acesteia ar trebui facuta direct de Ministerul Administratiei si Internelor.

Cele mai citite

Costin Amzăr, împrumut surpriză la Al Nasr Dubai!

Dinamo a anunțat împrumutul lui Costin Amzăr la Al Nasr Dubai, echipa din Emiratele Arabe Unite, și pregătește deja un înlocuitor de top. Costin Amzăr,...

Piața apei publice crește: Din ce în ce mai mulți români conectați la sistemele de alimentare

Valul urbanizării aduce apă potabilă prin rețele publice pentru 77% dintre gospodăriile din România Institutul Național de Statistică anunță că populaţia conectată la sistemul public...

România a atras investiții străine directe de 6,74 miliarde de euro în 2023, cu mult mai puțin față de un an în urmă

România a atras investiții străine directe (ISD) de 6,74 miliarde de euro în 2023, în scădere semnificativă față de recordul de 10 miliarde de...
Ultima oră
Pe aceeași temă