15.7 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialAterizare de urgenţă în SUA

Aterizare de urgenţă în SUA

Un avion de mici dimensiuni a efectuat o aterizare de urgenţă sâmbătă pe o autostradă interstatală din New York, băgând spaima printre şoferi dar atingând solul în siguranţă fără ca cineva la bord să fi suferit răni serioase, au anunţat responsabili americani citaţi de Associated Press, citat de Agerpres.

Aparatul, un Piper PA-28, a aterizat în jurul orei locale 15.20 pe partea dinspre nord a Major Deegan Expressway din Bronx, într-o zonă în care autostrada trece prin Van Cortlandt Park.
                   
Administraţia Federală a Aviaţiei a declarat că trei persoane erau la bord. Toate au fost transportate la un spital, dar poliţia şi pompierii au precizat că nici bărbatul care pilota şi nici cele două pasagere nu păreau să fi suferit răni serioase.
                   
FAA a adăugat că aparatul a suferit pagube minore. Fotografiile făcute de trecători arată avionul alb-albastru în mare parte intact după ce s-a oprit pe burtă la marginea acoperită de zăpadă a drumului. Trenul de aterizare al avionului pare în fotografii că s-a prăbuşit.
                   
Nu a fost imediat clar de ce a efectuat avionul aterizarea pe autostradă. El nu a lovit nicio maşină aflată pe drum, a declarat poliţia.
                   
Autostrada a fost închisă şi personalul de urgenţă trimis la locul incidentului.
                   
Înregistrări ale FAA arată că avionul aparţine unui locuitor din South Salem, New York.

Cele mai citite

Cine sunt judecătorii care au votat împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale

Curtea Constituțională a României (CCR) a acceptat o contestație împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, hotărârea fiind definitivă și eliminând-o astfel din cursa...

Mașină lovită de tren în Argeș. Șoferul a scăpat cu viață

Un bărbat de 51 de ani a fost implicat într-un accident grav într-o comună din județul Argeș, după ce mașina sa a fost lovită...

Protest cu mii de oameni la Budapesta în fața sediului televiziunii de stat

Mii de cetățeni unguri au protestat în fața sediului televiziunii publice din Budapesta, cerând un serviciu de presă independent. Protestul a fost organizat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă