1.2 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeSpecialAterizare de urgenţă în SUA

Aterizare de urgenţă în SUA

Un avion de mici dimensiuni a efectuat o aterizare de urgenţă sâmbătă pe o autostradă interstatală din New York, băgând spaima printre şoferi dar atingând solul în siguranţă fără ca cineva la bord să fi suferit răni serioase, au anunţat responsabili americani citaţi de Associated Press, citat de Agerpres.

Aparatul, un Piper PA-28, a aterizat în jurul orei locale 15.20 pe partea dinspre nord a Major Deegan Expressway din Bronx, într-o zonă în care autostrada trece prin Van Cortlandt Park.
                   
Administraţia Federală a Aviaţiei a declarat că trei persoane erau la bord. Toate au fost transportate la un spital, dar poliţia şi pompierii au precizat că nici bărbatul care pilota şi nici cele două pasagere nu păreau să fi suferit răni serioase.
                   
FAA a adăugat că aparatul a suferit pagube minore. Fotografiile făcute de trecători arată avionul alb-albastru în mare parte intact după ce s-a oprit pe burtă la marginea acoperită de zăpadă a drumului. Trenul de aterizare al avionului pare în fotografii că s-a prăbuşit.
                   
Nu a fost imediat clar de ce a efectuat avionul aterizarea pe autostradă. El nu a lovit nicio maşină aflată pe drum, a declarat poliţia.
                   
Autostrada a fost închisă şi personalul de urgenţă trimis la locul incidentului.
                   
Înregistrări ale FAA arată că avionul aparţine unui locuitor din South Salem, New York.

Cele mai citite

Consiliul politic național al PSD se reunește mâine

Consiliul Politic Național al PSD se reunește luni pentru a stabili strategia electorală a partidului în anul electoral 2024. Liberalii au decis să nu aibă...

Mersul trenurilor 2023-2024 intră în vigoare de astăzi

Noul mers al trenurilor 2023-2024 intră în vigoare din 10 decembrie, potrivit unui comunicat al CFR Călători. „Pentru a oferi accesibilitate la transportul pe calea...
Ultima oră
Pe aceeași temă