10.6 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialAtentie! Noile rate la creditele in valuta

Atentie! Noile rate la creditele in valuta

Deprecierea accentuata a monedei nationale va "lovi" in special pe cei care au credite la banca. Astfel persoanele care au contactat imprumuturi in valuta vor avea de platit mai mult cu pana la 16%.

 

Cei mai afectati vor fi romanii care au optat pentru credite in dolari americani, care acum platesc cu 15,65% mai mult fata de inceputul lunii august.

 

Creditele in franci elvetieni, la mare cautare la inceputul acestui an, s-au scumpit si ele cu aproximativ 11%, comparativ cu inceputul lunii august.

 

In schimb, persoanele care s-au imprumutat in moneda europeana vor plati cu 7,50% mai mult fata de intervalul mentionat.

 

Pe de alta parte, romanii care voiau sa obtina un credit vor avea si ei de suferit prin faptul ca veniturile lor in lei vor deveni, in echivalent euro, mult mai mici si astfel vor putea lua un credit mai mic decat inainte de devalorizarea accentuata a monedei nationale.

 

In fine, un alt efect al scumpirii monedei europene il reprezinta cresterea facturilor raportate la euro atat pentru produsele aduse din import, cat si pentru diversele servicii.

Mai multe informatii financiare si bursiere puteti gasi pe www.romaniafinanciara.ro

Cele mai citite

Patru din zece români consumă alimente pe bază de plante (studiu)

Aproape o treime dintre români (31%) consumă carne zilnic, în timp ce patru din zece persoane (39%) se orientează spre alternative pe bază de...

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă