15.2 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Autoritățile judiciare belgiene confirmă arestarea a cinci suspecți de terorism, între...

UPDATE. Autoritățile judiciare belgiene confirmă arestarea a cinci suspecți de terorism, între care și Mohamed Abrini, cautat pentru atentatele de la Paris

UPDATE. Mohamed Abrini a fost reţinut în cursul după-amiezii împreună cu alte două persoane. Pe lângă legăturile sale cu Salah Abdeslam, unul dintre principalii suspecţi ai atacurilor comise pe 13 noiembrie la Paris, anchetatorii se întreabă dacă el ar putea fi al treilea atacator, „omul cu cu pălărie”, în atentatele cu bombă din 22 martie de la aeroportul internaţional Bruxelles-Zaventem, informează Agerpres

Cu câteva ore mai devreme, poliţia a arestat alţi doi indivizi, dintre care unul, Osama K., ar putea fi persoana care a fost în contact cu teroristul kamikaze de la metroul din Bruxelles, în aceeaşi zi. 

Salah Abdeslam a fost arestat la Bruxelles în urmă cu două săptămâni, cu patru zile înainte de atentatele care au lovit capitala belgiană

–-

La Bruxelles este în desfășurare o conferință de presă. 

Cinci suspecți au fost reținuți în urma unei acțiuni a autorităților belgiene, între care și Mohamed Abrini, cautat pentru atentatele de la Paris. 

–-

Unul dintre suspecții atentatelor din 13 noiembrie de la Paris, Mohamed Abrini, a fost arestat vineri, a anunțat postul belgian de televiziune VRT, informează Reuters și cotidianul La Derniere Heure, citate de  Agerpres. (Sursa foto: The Telegraph)

Potrivit The Telegraph, Mohamed Abrini a fost implicat în atacurile teroriste din noiembrie de la Paris. Televiziunea națională din Belgia ar fi transmis informația că suspectul a fost reținut.

Citește și: Un bărbat suspectat de legături cu atentatele din Paris scapă de închisoare

Abrini se află pe lista celor mai căutate persoane din Europa, după ce a fost observat pe imaginile de la o cameră de supraveghere, când vorbea cu Salah al-Abdeslam, o altă persoană care ar fi fost implicată direct în atacurile de la Paris.

Citește și: Dezvăluiri despre atentatele de la Paris

Abdeslam a fost arestat în Bruxelles în urmă cu două săptămâni, la patru zile înainte ca teroriștii din cadrul autoproclamatului Stat Islamic să se sinucidă în capitala Belgiei, la aeroport și la metrou.

Citește și: Salah Abdeslam, declarat „terorist internaţional” de Statele Unite

În atentatele teroriste din Paris au murit 130 de persoane, iar în atentatele din Bruxelles au provocat moartea a 32 de persoane.

 

 

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă