32.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialAtentate cu bomba la Pristina

Atentate cu bomba la Pristina

Trei atentate cu bomba au fost comise in apropierea unor institutii internationale din Pristina, sambata seara, fara sa se soldeze cu victime, dar au realimentat ingrijorarile cu privire la instabilitatea din regiune, in contextul discutiilor despre statutul final al provinciei Kosovo, relateaza AFP. Atentatele, care nu au fost inca revendicate, au fost comise in timpul vizitei intreprinse la Pristina de trimisul special al secretarului general al ONU, Kai Eide.
O prima explozie s-a produs in fata sediului Misiunii ONU din Kosovo si a fost rapid urmata de alte doua, una in apropierea Parlamentului si a sediului Agentiei Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare, iar a treia in apropierea cladirii Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa.
Albanezii, care reprezinta mai mult de 90 la suta din cei circa doua milioane de locuitori, cer independenta, lucru care insa este respins de Belgrad.
Atentatele comise sambata reprezinta „un eveniment foarte ingrijorator, care intervine intr-un moment foarte delicat pentru Kosovo”, a declarat premierul provinciei, Bajram Kosumi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă