16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialAtentat terorist într-o clădire anexă a Ministerului de Interne de la Kabul....

Atentat terorist într-o clădire anexă a Ministerului de Interne de la Kabul. Cel puțin șase polițiști au murit

Șase poliţişti au murit miercuri, la Kabul, într-un atentat comis de un kamikaze într-o clădire anexă a Ministerului de Interne, informează Mediafax.

"Un kamikaze care purta uniformă militară a detonat încărcătura pe care o avea asupra sa în interiorul unei clădiri anexă" a Ministerului de Interne, iar şase poliţişti au fost ucişi, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Sediq Sediqqi.

Atacul a fost revendicat pe Twitter de talibani, artizani ai unei gherile violente în Afganistan după înlăturarea lor de la putere în 2001.

Acest atentat comis împotriva uneia dintre cele mai bine protejate locații din capitala afgană intervine cu trei zile înainte de alegerile prezidențiale, un scrutin determinant pentru stabilitatea Afganistanului, în contextul în care forțele NATO urmează să părăsească această ţară până la sfârşitul anului.

Rebelii islamişti, care au promis să "perturbe" alegerile prin orice mijloace, au comis o serie de atacuri în ultimele săptămâni. Sâmbătă, la Kabul, sediul Comisiei Electorale Independente (IEC), organismul însărcinat cu asigurarea bunei desfăşurări a alegerilor, a fost atacat timp de mai multe ore de un comando taliban.

De asemenea, sediul unui ONG şi cel al unui alt organism însărcinat cu organizarea alegerilor au fost atacate de către insurgenţi în cursul săptămânii trecute, atacuri soldate cu doi şi respectiv cinci morţi.

Cele mai citite

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...
Ultima oră
Pe aceeași temă