16.4 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialFOTO. UPDATE. Atentat sinucigaș în capitala Afganistanului, cu 80 de morți și...

FOTO. UPDATE. Atentat sinucigaș în capitala Afganistanului, cu 80 de morți și peste 200 de răniți. Atacul, revendicat de Statul Islamic

UPDATE 19.00: Ministerul de Interne din Afganistan a anunţat că bilanţul victimelor atacurilor din Kabul de sâmbătă a crescut la 80 de morţi şi 231 de răniţi, transmite DPA, conform Agerpres. 

Doi atacatori şi-au detonat centurile explozive, în timp ce un al treilea a fost ucis de forţele de securitate, a menţionat ministerul într-un comunicat de presă.  
“Abu Ali, un comandant al grupării Stat Islamic din districtul Achin din Nangarhar, a raportat comandanţilor săi că trei atacatori sinucigaşi şi-au detonat bombele în mijlocul demonstraţiei din Dehmazang”, a declarat un oficial afgan din serviciile secrete, sub rezerva anonimatului. 

——–

Cel puţin 61 de persoane au fost ucise şi 207 rănite, sâmbătă, într-un dublu atentat care a vizat o manifestaţie paşnică la Kabul a comunităţii hazara, a anunţat un oficial din Ministerul Sănătăţii din Afganistan, informează DPA, conform Agerpres

Câteva mii de manifestanţi aparţinând comunităţii hazara (şiită) din Afganistanul majoritar sunit au defilat în linişte începând de dimineaţă pentru a protesta împotriva unui proiect care presupune construcţia unei linii de înaltă tensiune şi care le-ar traversa teritoriul, în provincia Bamiyan (centru). Pentru liderii hazara, care reprezintă circa 9% din populaţia ţării, acest traseu este un nou semn al discriminării cu care se confruntă comunitatea şi provincia lor, cea mai puţin dezvoltată din Afganistan. 

Gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat atacul de sâmbătă de la Kabul, potrivit unei ştiri difuzate de agenţia Amaq, apropiată grupării, transmite Reuters. “Doi combatanţi ai Stat Islamic şi-au detonat centurile cu explozibili la o întâlnire a şiiţilor în… oraşul Kabul din Afganistan”, a anunţat Amaq într-o alertă.  În acelaşi timp, insurgenţa talibană a transmis că nu se află în spatele atacului.

 

 

Un atentat sinucigaș s-a produs, sâmbătă, în orașul Kabul, capitala Afganistanului, informează surse locale citate de agenția rusă Sputnik News.

Alte câteva zeci de persoane sunt rănite.

La Kabul, în zona denumită Dehmazang Circle, au fost auzite două explozii. Incidentul s-a produs pe timpul unei demonstrații pașnice a câtorva mii de oameni, membri ai minorității Hazara.

 

 

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Toți portughezii vor purta tricou CR7 la EURO 2024, ca să nu mai existe dubii în legătură cu marcatorul

IlustrațiiȘ Marian Avramescu Legenda vie a fotbalului portughez Cristiano Ronaldo mai are doar câteva zile până la debutul la Turneul Final al Campionatului European...
Ultima oră
Pe aceeași temă