19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAtentat IRA la sediul MI5 din Belfast

Atentat IRA la sediul MI5 din Belfast

Nimeni nu a fost rănit grav, însă atacul are un rol simbolic extrem de important, el având loc la doar câteva minute după ce administraţia din Irlanda de Nord şi-a recăpătat dreptul de a legifera şi a avea o justiţie independentă de Regatul Unit, pentru prima dată după 38 de ani, scrie The Mirror, citat de ziare.com.

Atacatorii au deturnat un taximetru din Belfast şi i-au ţinut ostatici pe şofer şi pe familia acestuia timp de două ore, timp în care au instalat bomba în maşină.

Şoferul a fost obligat apoi să conducă maşina până la sediul MI5 din Palace Barracks, Hollywood, la marginea Belfastului, unde a parcat autoturismul Skoda în faţa intrării din spate.

După ce a parcat, taximetristul i-a avertizat pe agenţii de pază ai clădirii că are o bombă în maşină. Zona a fost imediat evacuată, însă un bătrân aflat în apropiere a fost totuşi rănit de explozia bombei, ce s-a produs la ora locală 00:24.

Autorităţile susţin că nu au fost avertizate telefonic de producerea atentatului, aşa cum obişnuiesc să facă teroriştii din gruparea IRA, atacul fiind menit să ucidă sau să facă cât mai multe victime.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă