7.3 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSpecialAtentat de tip kamikaze într-un hotel din Libia. Diplomați străini, printre victime

Atentat de tip kamikaze într-un hotel din Libia. Diplomați străini, printre victime

Un atentat de tip kamikaze a avut loc, marţi, într-un hotel din Tripoli unde sunt cazaţi diplomaţi şi oficiali guvernamentali, relatează Mediafax.

 

Patru indivizi rămaşi neidentificaţi au deschis focul şi s-au aruncat în aer într-un hotel din Tripoli. 

Cel puţin nouă persoane, inclusiv cinci străini, au murit în acest atentat revendicat de grupul terorist sunnit Stat Islamic.

"Cinci străini au fost ucişi în atacul terorist. Este vorba de un american, un francez, două filipineze şi un sud-coreean", a declarat Isam Al-Naas, un purtător de cuvânt al serviciilor de securitate libiene.

Miliţii islamiste afiliate grupului terorist Stat Islamic au început să se infiltreze în Libia, un stat afectat de război civil.

Libia se confruntă cu război civil începând din anul 2011, când regimul Muammar Kadhafi a fost înlăturat de la putere. Miliţii rebele cu pretenţii autonomiste au creat un guvern regional nerecunoscut în regiunea Cirenaica, în estul ţării, preluând controlul asupra a numeroase porturi din Marea Mediterană. Libia este condusă de două parlamente şi de două guverne rivale – un regim apropiat miliţiilor islamiste Fajr Libya (Zorii Libiei), care a ocupat capitala Tripoli, şi celălalt recunoscut de comunitatea internaţională, cu sediul la Tobruk, în apropiere de frontiera cu Egiptul.

Potrivit Corriere della Sera, miliţii islamiste afiliate reţelei teroriste Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant – SI/SIIS/SIIL) ocupă regiuni de coastă din Libia – Derna, Sirt şi Misrata, avansând spre vest.

Cele mai citite

ONU avertizează că asistența umanitară în Gaza se va încheia în cazul unei ofensive la Rafah

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat luni că programele de asistenţă umanitară din Fâşia Gaza se vor încheia în cazul unei ofensive...

Macron vede posibilă trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina

Preşedintele Emmanuel Macron a declarat luni că trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina nu ar trebui "exclusă" în viitor, considerând totuşi că,...

Uzbekistan: 23 de persoane au fost condamnate după moartea a 68 de copii ce au fost tratați cu sirop de tuse

Siropurile pentru tuse contaminate au fost produse de compania indiana Marion Biotech. Procesul a durat șase luni, relatează Reuters, preluat de orange.ro. Inculpații au fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă