10.3 C
București
miercuri, 23 octombrie 2024

Aten

Poliţia Română recomandă maximă prudenţă persoanelor care merg la piaţă sau în marile magazine, înaintea sărbătorilor Pascale, pentru că în această perioadă hoţii de buzunare stau cu ochii pe portofelele celor veniţi la cumpărături, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), cele mai frecvente infracţiuni care se comit în perioada sărbătorilor sunt furturile din buzunare, furturi de genţi, sacoşe, din cauza aglomeraţiei din spaţiile comerciale, din mijloacele de transport în comun sau din pieţe.
„Cei care se află la cumpărături în această perioadă nu trebuie să uite că, în mulţimea de oameni care îi înconjoară, se pot afla şi hoţi, aceştia aşteptând o clipă de neatenţie pentru a le fura din genţi, buzunare sau bagaje”, atrage atenţia sursa citată.

Pe tineri, poliţiştii îi sfătuiesc să fie foarte atenţi cu cine se împrietenesc în locurile în care îşi vor petrece sărbătorile şi, de asemenea, în discuţiile purtate să nu dezvăluie situaţia materială, pentru a nu deveni, din ‘prieteni’ – victime.
„Hoţii de buzunare acţionează de obicei în echipă: unul urmăreşte ca în zonă să nu fie nimeni care să-i poată observa când fură, altul care operează direct la geanta, buzunarul sau maşina victimei şi încă unul care preia bunul şi dispare, astfel încât să-i fie pierdută urma. Hoţii care acţionează în grup îşi fac semne discrete între ei, iar la apropierea mijlocului de transport se răspândesc într-o anumită ordine, în raport cu sarcina pe care o are fiecare”, atrage atenţia comunicatul Poliţiei Române.

Cele mai citite

Blocaj administrativ: Institutul „Marius Nasta” fără autorizație, DSP spune că a emis-o

Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" funcționează de 3 luni fără autorizație sanitară, deși DSP susține că a trimis-o de o săptămână Managerul Institutului „Marius Nasta”,...

Percheziții DNA la funcționari din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor Ilfov

Procurorii anticorupţie fac percheziţii, marţi, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Giurgiu într-un dosar în care se investighează infracţiuni săvârşite în perioada 2023...

Cui i se potrivește o cabină de duș cu funcție de cromoterapie?

O zi agitată, stresantă, cu multe task-uri care pare să ne acapareze toată energia sunt cele mai bune motive pentru un duș relaxant...
Ultima oră
Pe aceeași temă