18.2 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăSpecialAtanasiu a anuntat incetarea colaborarii cu PD in Consiliul Judetean Alba

Atanasiu a anuntat incetarea colaborarii cu PD in Consiliul Judetean Alba

Declaratii fara precedent ale presedintelui PNL Alba, ministrul Apararii Nationale, Teodor Atanasiu, la adresa democratilor din Alba. Suparat pe iesirile publice ale acestora si pe acuzatiile care i s-au adus, potrivit carora ar fi blocat cateva proiecte de dezvoltare a orasului Zlatna din cauza neintelegerilor cu primarul Silviu Ponoran, Atanasiu a raspuns cu aceeasi moneda si i-a atacat dur pe toti liderii filialei democratilor. El a anuntat incetarea colaborarii dintre cele doua formatiuni in Consiliul Judetean si in cele locale.
Presedintele PNL Alba a spus, sambata, la Alba Iulia, ca formatiunea pe care o conduce a incetat colaborarea cu PD in CJ si in consiliile locale. “De acum incolo nu mai sunt partenerii nostri. O sa militam alaturi de ei pentru proiectele care sunt in interesul cetatenilor si o sa amendam proiectele politicianiste”, a spus Atanasiu. El i-a atacat pe liderii democrati Ion Dumitrel (presedintele CJ si presedinte executiv al filalei PD), pe senatorul Alexandru Peres si pe deputatul Stefan Bardan.
“Cu oameni ca astia nu putem intra in Europa. Cu cine? Cu Peres, cu Bardan, cu Dumitrel? Daca au ajuns Peres, Bardan si Dumitrel sa conduca un judet, inseamna ca e vai de mama lui de judet”, a mai spus ministrul. Atanasiu a fost foarte suparat si pe declaratiile “colegilor” sai de la PD, potrivit carora ar bloca la nivel ministerial cateva proiecte de dezvoltare a orasului Zlatna, din cauza faptului ca nu se intelege cu primarul Silviu Ponoran, exclus din PNL si inrolat in randul democratilor.
“Am vazut ca a fost o reactie foarte dura prin care nu faceam altceva decat sa spuna mai pe sleau ca eu am mintit. Cetatenii trebuie sa stie ca cei care vorbesc tot timpul nu sunt si cei care au dreptate. Eu m-am saturat de minciuni. (…) M-am saturat sa il aud pe Dumitrel facand politica si nefacand administratie”, a adaugat Atanasiu.
Liderul liberal si-a mentinut pozitia ca primirea lui Ponoran la PD reprezinta o incalcare a protocolului si a prezentat un document al Aliantei “D.A.”, semnat de Emil Boc si Calin Popescu-Tariceanu, care prevedea tocmai faptul ca un membru al unui partid nu poate fi primit in celalalt, chiar daca a fost o perioada independent.

Sicane administrative pentru ministrul Apararii

Desi si-a programat, sambata, o intalnire si cu presedintele PD Alba primarul Mircea Hava, Atanasiu a spus ca nu vrea sa negocieze nimic cu acesta: “Ce sa negociez? Schimbarea caracterului lor?”. De altfel, ministrul nu l-a menajat nici pe Hava, despre care a spus ca a promovat mitul ca ar fi putut ajunge ministru, dar ca nu ar fi dorit sa lase balta cetatenii care l-au votat. Demnitarul a mai spus ca Primaria din Alba Iulia nu i-a dat autorizatie sa sape o groapa pentru canalizare de-a latul strazii pe care isi construieste o casa, desi alti vecini de-ai sai au reusit sa faca acest lucru fara probleme. “Daca dadeam ceva la Primarie, puteam sa sap strada cum vroiam eu”, sustine Atanasiu.
Pozitiile ireconciliabile pe care se afla cele doua tabere ar putea avea ca efect pulverizarea colaborarii dintre reprezentantii PNL si PD in consiliile locale si in cel judetean.

Cele mai citite

Jandarmeria e pe urmele unui pui de urs văzut pe raza pădurii de la Ciolpani

Echipe de jandarmi au demarat o acţiune de căutare pentru depistarea unui pui de urs a cărui prezenţă a fost semnalată, sâmbătă dimineaţa, pe...

Nicolae Ciucă, hotărât: “Vreau să fim în continuare un partener foarte serios în coaliţia guvernamentală”

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, subliniază seriozitatea și responsabilitatea în cadrul coaliției guvernamentale și reafirmă necesitatea unei abordări similare în privința alianței electorale. Prezent la Tulcea,...

VIDEO. Un tânăr a murit, subit, în timp ce se tatua. “Au fost 6-7 medici, au încercat să îl resusciteze”

Participanții la festivalul de tatuaje din Timișoara au trăit o tragedie uluitoare când un tânăr de 23 de ani a murit în timp ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă