19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAtacatorul din Germania are un imitator in Suedia

Atacatorul din Germania are un imitator in Suedia

Politia suedeza a retinut pentru interogare un tanar in varsta de 17 ani, dupa ce acesta a postat pe Internet o amenintare conform careia va ataca cu arma de foc un liceu din Lund, in sudul tarii.

Baiatul, elev la liceul Spyken, a fost preluat de autoritati joi la ora 6 dimineata, insa nu a fost interograt pana la 9.30, a explicat reprezentantul politiei din Skane, Mikael Persson, informeaza The Local, monitorizat de ziare.com.

In amenintarea sa, baiatul s-a referit la atacul de miercuri din Germania, in cursul caruia un tanar de 17 ani a ucis 16 persoane.

 

Un jurnalist este cel care a descoperit postarea de pe Internet (insotita de o fotografie a baiatului purtand o arma de foc) si a alertat politia, miercuri seara.

 

Pagina de Internet a fost intre timp stearsa, insa politia a salvat o copie.

 

Directorul scolii unde invata adolescentul suedez, Karin Stavne, a spus ca actiunile adolescentului german au starnit ingrijorare.

"Sunt foarte multi oameni speriati cu adevarat. Au sunat toata noaptea, au sunat in dimineata asta. Eu le spun ce stiu, dar sunt sigura ca sunt unii atat de ingrijorati incat vor sta oricum acasa" a spus ea.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă