20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAtac la vile in ziua de Paste

Atac la vile in ziua de Paste

Hotii constanteni au actionat chiar si in prima zi de Pasti. Fara sa stea pe ganduri, ei au luat la pas cartierul Compozitorilor, o zona rezidentiala a Constantei unde s-au construit sau sunt in lucru zeci de vile. In zona locuiesc deja o seama de personalitati ale orasului, care apreciaza linistea din zona si vecinii de buna calitate.

Cartierul Compozitorilor este insa si un loc unde hotii dau lovitura dupa lovitura. Cete de rromi isi fac veacul in zona, cautand ceva de furat. Si nu iarta nimic. Cel mai recent furt a fost semnalat chiar ieri dimineata. Profitand de faptul ca lumea a petrecut Invierea, infractorii au dat atacul la vilele in constructie. „Au furat tot ce au gasit: BCA, fiare, sarme, tot ce au putut sa incarce”, spune proprietarul uneia dintre case. Ca sa nu se oboseasca prea tare, hotii s-au folosit de carute. Cantitatea de marfa sustrasa era mult prea grea pentru a putea fi carata cu mana. Nu este prima data cand la aceasta adresa se da o spargere, ultima intamplare de acest gen avand loc in urma cu mai putin de doua saptamani. Atunci s-au „evaporat” un televizor, un aparat de radio si o serie de materiale de constructii mai usoare, care au putut fi carate „cu carca”. Probabil insa ca prima „vizita” a fost una de… informare.

Noul Bronx

Spargeri de acest gen au avut loc de zeci de ori in ultimele luni. Au existat cazuri, chiar in acest an, cand bande organizate au patruns pana in casele locuite, furand telefoane mobile, portofele si bijuterii chiar de sub nasul gazdelor! Acestea s-au declarat norocoase ca au scapat cu viata! Locuitorii cartierului se tem pentru viata lor si cei mai multi au inceput deja sa-si instaleze sisteme de securitate moderne. Din pacate, cei care nu si-au terminat inca locuintele nu au alta solutie decat sa-si angajeze paznici pentru a nu se trezi ca li se fura si… peretii. Pentru ca stiu insa ca zona a ajuns raiul hotilor, cei mai multi paznici se tem sa lucreze in zona. In cartier a inceput constructia si la doua ansambluri rezidentiale moderne, doua blocuri de cinci etaje construite la standarde occidentale. Oamenii se tem insa sa contracteze un astfel de apartament de teama ca securitatea nu le va fi garantata. Astfel, cel mai nou cartier rezidential al Constantei a ajuns fieful hotilor, smenarilor si infractorilor de ultima speta. Daca nu se iau masuri urgente, in scurt timp lucrurile vor scapa de sub control si faradelegea va fi aici ca la ea acasa.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă