5.9 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSpecialATAC ARMAT în Elveţia: Trei persoane au murit şi două au fost...

ATAC ARMAT în Elveţia: Trei persoane au murit şi două au fost rănite

Un bărbat a ucis prin împuşcare trei persoane şi a rănit alte două, miercuri seara, în satul Daillon din cantonul Valais, în Elveţia, a anunţat poliţia. Atacatorul a fost arestat, după ce a fost rănit, potrivit Mediafax.

“Trei persoane au decedat la faţa locului. Alte două persoane au fost rănite şi spitalizate”, a anunţat poliţia cantonală elveţiană într-un comunicat dat publicităţii în noaptea de miercuri spre joi.

Identitatea atacatorului, care este şi el spitalizat, nu a fost dezvăluită de către anchetatori.

Miercuri seara, “către ora (locală) 20.50 (21.50, ora României), sediul central al poliţiei cantonale a fost alertat în legătură cu faptul că un bărbat trăgea asupra unor locuitori din satul Daillon/Conthey”, a anunţat poliţia în comunicat.

Poliţiştii anunţau “mai multe persoane rănite zăcând pe jos”.

Patrule din cadrul poliţiei cantonale din Valais, însoţite de unităţi speciale din canton, “au intervenit imediat la faţa locului şi l-au neutralizat pe presupusul atacator”, precizează anchetatorii.

În cursul intervenţiei, presupusul atacator a ameninţat poliţia, care a fost nevoită să deschidă focul şi să îl rănească, pentru a-l neutraliza.

“A avut loc un schimb de focuri, pentru că el ameninţa agenţi de poliţie. El a fost atins şi rănit”, a declarat pentru AFP Jean-Marie Bornet, un purtător de cuvânt al poliţiei cantonale.

“El a fost spitalizat”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Niciun poliţist nu a fost rănit.

Procurorul din Valais s-a deplasat la locul faptei. O procedură a fost demarată.

Cele mai citite

Dmitri Medvedev afirmă că nu vor fi discuții de pace cu Kievul

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate de la Moscova, a declarat luni într-un discurs belicos ținut în fața unei hărți cu Ucraina împărțită între...

Un nou acord UE continuă măsurile de reducere voluntară a consumului de gaze naturale încă un an

Miniștrii Energiei au ajuns la un acord politic pe marginea propunerii Comisiei Europene pentru o Recomandare a Consiliului de continuare a măsurilor de reducere...

Hunor: Iohannis are un grad mare de neîncredere în comunitatea maghiară

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la un grad mare de neîncredere în comunitatea maghiară, comunitate care l-a votat în proporţie de peste 80%, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă