19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAtac Al Qaida care va face la fel de multe victime ca...

Atac Al Qaida care va face la fel de multe victime ca bomba de la Hiroshima

Reteaua terorista Al Qaida planuieste primul atac terorist "la scara larga", ce are ca tinta Marea Britanie si alte tari occidentale, informeaza cotidianul britanic "Sunday Times", care citeaza un raport al serviciilor de informatii.

Mai multi oficiali din cadrul serviciilor de informatii au avertizat ca un membru al retelei a declarat ca planuieste un atac care va face la fel de multe victime ca bombele de la Hiroshima si Nagasaki.

Potrivit "Sunday Times", unul dintre atentate ar putea avea loc in momentul retragerii din functie a premierului Tony Blair.

Raportul serviciilor de informatii britanice afirma ca atacurile asupra Occidentului vor fi executate cu sprijinul sustinatorilor Al Qaida din Iran. Cotidianul londonez scrie ca raportul pare sa furnizeze argumente ca reteaua Al Qaida este activa in Iran, insa nu exista dovezi care sa ateste existenta unei relatii oficiale intre Al Qaida, o grupare sunnita, si regimul siit al presedintelui Mahmoud Ahmadinejad.

Expertii britanici sugereaza insa ca liderii iranieni ar putea lasa sa treaca neobservate activitatile organizatiei teroriste condusa de Ossama Bin Laden.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă