29 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialAstazi, vreme racoroasa

Astazi, vreme racoroasa

In tara. Vreme racoroasa, cer mai mult noros in sud-vestul si centrul tarii, cu ploi pe arii relativ extinse. In restul teritoriului, cer variabil, cu innorari dupa-amiaza si noaptea, cu ploi locale in aversa si descarcari electrice. La munte, la peste 1800 m, precipitatii mixte. Vant cu intensificari in timpul averselor. Maxime 15…25¼C, minime 6…14¼C, mai scazute in depresiuni. Presiunea atmosferica, stationara.

Maine, ploi

In tara. Vreme racoroasa si instabila. Cer mai mult noros, ploi in aversa pe arii extinse in vest, nord si centru, iar in a doua parte a intervalului local si in rest. Descarcari electrice si vant cu unele intensificari in timpul ploilor. Maxime 16…24¼C, minime 5…15¼C. Presiunea atmosferica, in usoara scadere, la valori relativ ridicate.

Comentariul specialistului

In cursul celor doua zile ale intervalului de prognoza nu se vor modifica esential conditiile aerosinoptice (camp de presiune atmosferica relativ ridicata la nivelul solului si talveg in altitudine). Ca urmare, se va mentine caracterul racoros al vremii, cu valori termice dupa-amiaza care nu vor depasi decat in Campia Romana, izolat, 25 de grade, aceasta fiind limita climatologica a zilelor de vara. Ploile in aversa si descarcarile electrice vor fi destul de frecvente, mai ales in cursul dupa-amiezilor, iar in zonele montane inalte (peste 1800 m) vor fi si lapovite sau ninsori.

In Europa, ploi

Vor fi innorari si ploi sub forma de aversa, insotite de descarcari electrice si unele intensificari ale vantului in sud-estul si estul continentului. In rest, vremea va fi predominant frumoasa, iar ploile cu totul izolate dupa-amiaza.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă