34 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăSpecialAstazi, vreme frumoasa

Astazi, vreme frumoasa

In tara. Vreme calda pentru aceasta data. Numai izolat ploi slabe in Maramures, nordul Crisanei si al Transilvaniei. Vant cu unele intensificari in Campia de Vest si la munte. Maxime: 23-29°C; minime: 8-18°C, usor mai scazute in depresiuni. Noaptea si dimineata, izolat ceata in zonele joase. Presiunea atmosferica, in scadere.

Maine, temperaturi de vara

In tara. Vreme deosebit de calda pentru aceasta data. Averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, dupa-amiaza si seara in Banat, Crisana, Maramures, iar noaptea si in Transilvania si nordul Moldovei. Maxime: 23-30°C; minime: 11-19°C. Presiunea atmosferica, usor variabila.

Comentariul specialistului

Circulatia sudica, sud-vestica a aerului atat la sol, cat si in straturile superioare ale atmosferei va determina advectia unei mase de aer cald dinspre nordul Africii. Acest lucru va avea ca efect o crestere a temperaturilor peste valorile medii multianuale ale perioadei in care ne aflam. Maximele termice vor fi cuprinse intre 23 si 30°C, iar mediile multianuale sunt intre aproximativ 17 si 23°C.
Astazi vremea va fi in general frumoasa, cu ploi izolate si slabe doar in Maramures, nordul Crisanei si al Transilvaniei. Maine innorarile si ploile se vor extinde treptat in jumatatea de nord-vest a tarii, o data cu avansul unui front atmosferic rece, asociat depresiunii islandeze, coborata mult, peste Europa Centrala, pana in bazinul Marii Mediterane.

In Europa, soare doar la Atena si Istanbul

Vremea va fi predominant frumoasa in sudul si sud-estul continentului. In restul Europei cerul va prezenta innorari accentuate si vor fi ploi, mai ales cu caracter de aversa, intensificari ale vantului si izolat posibile descarcari electrice.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă