20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAstazi, vreme frumoasa

Astazi, vreme frumoasa

Vreme in general frumoasa, cu cer variabil si doar izolat ploi in nord-vestul si nordul tarii, precum si in zona de munte. Vant slab pana la moderat, cu unele intensificari pe litoral. Maxime: 14-24°C; minime: 0-10°C. Izolat, conditii de ceata si bruma. Presiunea atmosferica, in crestere usoara.

Maine, ploi in estul tarii
Vreme usor instabila, cu cer temporar noros si ploi cu caracter de aversa, insotite de descarcari electrice, in estul tarii si in zonele de deal si munte. Vant slab pana la moderat. Maxime: 13-23°C; minime: 2-10°C. Presiunea atmosferica, in scadere usoara.

Comentariul specialistului
Campul de presiune, atat la nivelul solului, cat si la altitudine, prezinta o configuratie relaxata, la cote relativ ridicate, fapt ce va favoriza aparitia fenomenelor convective in orele amiezelor, cu precadere in zonele de deal si munte. Un sistem frontal mai bine organizat va fi activ abia spre sfarsitul saptamanii, in nord-vestul tarii.

In Europa, ploi si descarcari electrice in nord-vest
Vremea va fi in general instabila in centrul si nord-vestul continentului, unde local, mai ales dupa-amiaza, vor fi averse de ploaie si izolat descarcari electrice.
In restul Europei va predomina o vreme frumoasa, cu cer variabil si numai izolat ploi slabe.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă