28.4 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSpecialAstazi, tot vreme urata

Astazi, tot vreme urata

In tara. Vreme instabila, mai ales in sudul si estul tarii. Indeosebi ziua, ploi pe arii extinse in Muntenia si Dobrogea si local in Oltenia, Moldova si la munte. In restul teritoriului ploi izolate. Vant cu intensificari in sud-est. Maxime 20-28°C; minime 6-16°C. Presiunea atmosferica, stationara.

Maine, incalzire
In tara. Vreme in incalzire usoara. In prima parte a zilei in sud-est, dupa-amiaza la munte, iar noaptea in vest, izolat, ploi trecatoare. Maxime 24-30°C; minime 10-18°C. Presiunea atmosferica, usor variabila.

Comentariul specialistului
Sistemele frontale, aferente zonei depresionare ce a determinat in ultimele zile precipitatii abundente in sud-estul Europei, se vor deplasa catre est. Deplasarea se va realiza insa lent, incat aceste sisteme vor afecta si in cursul zilei de astazi partea de sud-est a Romaniei, unde ploile vor continua, dar vor fi mai putin insemnate cantitativ. Maine vremea se va ameliora sub aspectul precipitatiilor si regimul termic va marca o crestere fata de ziua precedenta.

In Europa, putin mai bine
Vremea va fi in general frumoasa, exceptand nord-vestul, centrul si sud-estul extrem al Europei, unde va fi instabila si va ploua. In rest, ploi izolate, mai ales dupa-amiaza in zonele montane.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă