19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAstazi, revenim la temperaturi destul de mari

Astazi, revenim la temperaturi destul de mari

In tara. Vreme in general frumoasa. Izolat, ploi de scurta durata dupa-amiaza si seara, indeosebi in zona de munte si in estul tarii. Maxime 25-32°C; minime 10-20°C, usor mai scazute in depresiuni. Presiunea atmosferica, in crestere usoara.

Maine, cateva averse prin est, dar tot cald

In tara. Vreme in general frumoasa. Dupa-amiaza si in prima parte a noptii, averse si descarcari electrice, pe arii restranse la deal si la munte, si izolat in rest, indeosebi in estul tarii. Maxime 25-32°C; minime 10-20°C, mai scazute in depresiuni. Presiunea atmosferica, in scadere.

Comentariul specialistului

Cea mai mare parte a continentului se afla intr-un camp de presiune atmosferica ridicata – un nucleu anticiclonic desprins din Anticiclonul Azoric -, situatie in care vremea este frumoasa. Numai in zona Arhipelagului Britanic, Frantei, Belgiei si Olandei si in nordul Rusiei sunt depresiuni cu fronturile atmosferice corespunzatoare si vreme instabila. In Romania, aflata sub influenta nucleului anticiclonic peste care se suprapune un aer cald si stabil, vremea va fi predominant frumoasa. Numai in zona de deal si munte va ploua trecator dupa-amiaza. Ploaie de vara.

In Europa, si ploi, si soare

Vremea va fi predominant frumoasa in cea mai mare parte a Europei. Exceptie vor face Arhipelagul Britanic, Franta, Tarile de Jos si Elvetia, unde vremea va fi in general instabila, cu averse, descarcari electrice si unele intensificari ale vantului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă