19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAstazi, ploi slabe in sud-vest si la munte

Astazi, ploi slabe in sud-vest si la munte

In tara. In regiunile sud-vestice si la munte, izolat ploi slabe. Vant cu unele intensificari in vestul si sudul tarii si in zona montana. Maxime 20-28°C; minime 8-18°C, mai scazute in depresiunile intramontane din Carpatii Orientali. Presiunea atmosferica, in usoara scadere.

Maine, averse si vant

In tara. Cer mai mult noros in vestul, sud-vestul si centrul tarii. Averse insotite de descarcari electrice, local, in Banat, Crisana, Oltenia, vestul Munteniei si la munte si, izolat, in Transilvania si Maramures. Vant cu intensificari in estul si sudul tarii si in zona montana. Maxime 20-27°C; minime 8-18°C. Presiunea atmosferica, in crestere usoara in est si stationara in rest.

Comentariul specialistului

In nordul si estul continentului, presiunea atmosferica este ridicata si, ca urmare, vremea este frumoasa. Numai in zonele mai joase si adapostite dimineata este ceata. In bazinul central-nordic al Marii Mediterane, pe frontul rece al depresiunii mediteraneene, s-a generat un ciclon atmosferic foarte puternic, care este insotit de averse putrnice, insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului, cu aspect de vijelie. Tara noastra se afla la zona de contact dintre aceste formatiuni barice, dar sub influenta mai mare a nucleului anticiclonic din est si nord-est. In consecinta, numai in zonele sud-vestice vor fi cateva ploi, slabe cantitativ, aduse de frontul cald al depresiunii mediteraneene. Temperatura aerului va avea valori maxime apropiate de maximele medii multianuale la aceasta data.

In Europa, de la 12 la 28°C

In sudul Angliei, Belgia, Olanda, Franta, Italia, tarile fostei Iugoslavii, Elvetia, Austria si cea mai mare parte a Germaniei, cerul va fi mai mult noros, va ploua, se vor semnala descarcari electrice si intensificari de vant. In restul continentului va predomina o vreme frumoasa.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă