9.4 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăSpecialAstazi, ploi mai serioase in sud-vest

Astazi, ploi mai serioase in sud-vest

In tara. In cursul zilei izolat ploi slabe in regiunile nordice si la munte. Noaptea ploi cu caracter de aversa in Banat, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei si pe arii restranse in Crisana si Transilvania. In sud-vest, izolat cantitati de apa de peste 15-20 l/mp. Maxime 16-22¼C, mai scazute pe litoral; minime 4-12¼C. Presiunea atmosferica, in scadere usoara.

Maine, averse puternice in toate regiunile

In tara. Vreme instabila. Ploi mai ales cu caracter de aversa in toate regiunile. Cantitati de apa de peste 20-25 l/mp local in Banat, Oltenia, Transilvania si zona montana si pe arii restranse in Moldova, iar in a doua parte a intervalului si in Muntenia. Vant cu intensificari in sud si sud-est, iar in timpul ploilor, izolat si in restul zonelor. Maxime 11-21¼C; minime 4-10¼C. Presiunea atmosferica, in continua scadere usoara.

In Europa, precipitatii cam peste tot

Un sistem noros, extins din bazinul central al Marii Mediterane, pana in partea central-estica a Europei, va determina ploi, pe arii extinse si insemnate cantitativ in Italia, tarile fostei Iugoslavii, cea mai mare parte a Bulgariei, jumatatea de nord a Greciei, a Ucrainei si a Republicii Moldova, in Polonia, vestul si nordul Rusiei. Un alt sistem noros, de provenienta nord-atlantica, va determina precipitatii, dar pe arii mai restranse si slabe cantitativ, sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare in Irlanda, nordul Marii Britanii, Danemarca, Tarile Scandinave si in Finlanda, zone in care temperatura aerului va marca o scadere. In restul continentului, cerul va fi variabil si ploile izolate, indeosebi dupa-amiaza.

Comentariul specialistului

Astazi vremea va fi insorita indeosebi in sudul teritoriului, iar valorile termice vor creste usor fata de ieri in majoritatea zonelor. Incepand de la noapte si continuand maine si maine noapte, va actiona un front atmosferic care va schimba aspectul vremii si va determina cantitati de apa destul de insemnate in majoritatea regiunilor tarii noastre.

Cele mai citite

Adolescent de 15 ani mort într-un accident pe un drum din județul Dolj

Un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața duminică după-amiază într-un accident tragic pe drumul județean 561 B, la intrarea în satul Zăval, județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă