20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAstazi, ploi doar dupa-amiaza

Astazi, ploi doar dupa-amiaza

In tara. Averse si descarcari electrice dupa-amiaza si in prima parte a noptii, local la deal si la munte si pe arii mai restranse in rest, indeosebi in regiunile extracarpatice.
Maxime: 25-32¼C; minime: 8-18¼C, mai ridicate pe litoral. Presiunea atmosferica, in scadere usoara.

Maine, estul si sudul tarii – racorite de averse

In tara. Dupa-amiaza si in prima parte a noptii la munte, in estul si sudul tarii, local averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. In restul teritoriului ploi doar izolat. Maxime: 24-30¼C; minime: 10-18¼C. Presiunea atmosferica, in continua scadere usoara.

Comentariul specialistului

Scaderea treptata a campului de presiune pe intreaga coloana troposferica va determina, in urmatoarele trei zile, o instabilizare usoara a vremii din tara noastra, resimtita in zonele de deal si de munte, dar si in zonele mai joase din restul teritoriului.

In Europa, ploi cam peste tot

Cerul va prezenta innorari accentuate si vor fi averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului, iar cantitatile de apa vor fi mai insemnate, mai ales in Germania, Cehia, Austria, Elvetia si Italia. In restul continentului vremea va fi predominant frumoasa, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restranse in vestul si nord-vestul continentului si izolat in rest.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă