36.4 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSpecialAstazi, ploi cam peste tot

Astazi, ploi cam peste tot

In tara. Vreme racoroasa in majoritatea zonelor. In vestul, sud-vestul si centrul tarii, cer mai mult noros si ploi. In celelalte regiuni, averse local in Muntenia si izolat in Dobrogea si Moldova. Vant cu intensificari in partea de sud-est a teritoriului. Maxime 16-24°C; minime 6-16°C, usor mai scazute in depresiuni. Presiunea atmosferica, in crestere usoara in vest si nord-vest si stationara in rest.

Maine, un grad in plus

In tara. Vreme racoroasa. In vestul, sud-vestul si centrul tarii, local ploi. Noaptea, aria ploilor se va restrange. Vant cu intensificari in regiunile estice. Maxime 17-25°C; minime 6-14°C, mai scazute in depresiuni. Presiunea atmosferica, usor variabila.

Comentariul specialistului

La nivelul solului, tara noastra se afla in prelungirea Anticiclonului Azoric dezvoltat dinspre nord-vestul continentului. Partii anterioare a acestuia i se suprapune, la inaltime, un talveg de geopotential si de temperatura mai scazuta, ceea ce face ca instabilitatea atmosferica sa fie accentuata. Aceasta se va manifesta prin ploi cu caracter de aversa insotite de descarcari electrice in vestul, centrul si estul tarii, la deal si la munte. Totodata, temperatura aerului nu va avea schimbari importante, astfel ca vremea se va mentine racoroasa pentru aceasta data in cea mai mare parte a tarii.

In Europa, din ce in ce mai mult soare

Vremea va fi in general frumoasa in cea mai mare parte a Europei. Exceptie vor face sud-estul si estul extrem al continentului, unde vor fi innorari si local averse insotite si de descarcari electrice.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă