15.5 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăSpecialAstazi, numai ploi si ninsori

Astazi, numai ploi si ninsori

In tara. Vreme deosebit de rece. Ploi pe arii extinse in Moldova, Muntenia si Dobrogea si local in Transilvania, cu cantitati de apa de peste 20-25 l/mp. In rest, ploi izolate.
La munte, ninsori. Dimineata, local in vest si centru, ceata si conditii de bruma. Vant cu intensificari in regiunile extracarpatice, iar la munte tare, viscolind si spulberand ninsoarea. Maxime 4…14°C; minime -3…5°C. Presiunea atmosferica, stationara.

Maine temperatura mai creste cu 2°C

In tara. Vreme rece pentru aceasta perioada a anului. Izolat, precipitatii sub forma de ploaie in est si sud-est si de lapovita si ninsoare la munte. Dimineata, local in vest si centru si izolat in rest, ceata.
Vant cu unele intensificari in Moldova si Dobrogea. Maxime 6…16°C; minime -2…6°C, mai scazute in depresiuni. Presiunea atmosferica, in crestere usoara.

Comentariul specialistului

Si astazi vremea va fi deosebit de rece pentru aceasta data. Racirea este datorata dezvoltarii dorsalei Anticiclonului Azoric spre nord-est pana in nordul Muntilor Ural si in nordul Siberiei Occidentale, care aduce un aer mai rece de origine arctica. Totodata, prezenta unei zone depresionare in zona Marii Negre in cuplaj cu dorsala de la nord va determina ploi indeosebi in estul tarii.
De maine cresterea presiunii atmosferice la nivelul solului va conduce la ameliorarea vremii sub aspectul precipitattiilor si al temperaturii, astfel incat se va incalzi usor de la o zi la alta.

In Europa, mai mult nori

In estul si sud-estul Europei, precum si in partea sa vestica si de sud-vest, cerul va fi mai mult noros si va ploua.
In restul continentului, va predomina o vreme frumoasa; ploile vor fi cu totul izolate, dar in primele ore ale zilei va fi ceata.

Cele mai citite

Războiul din Ucraina, o imensă mașinărie de spălat bani

Afirmația din titlu nu-mi aparține. Ea a fost formulată de Mitch McConnell, liderul minorității republicane din Senatul american. Marii investitori își freacă mâinile. E...

Președintele Klaus Iohannis participă marți la evenimentul „Bune practici pentru mediu avansate de societatea civilă”

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa marți, 27 februarie 2024, începând cu ora 12:00, la evenimentul „Bune practici pentru mediu avansate de societatea civilă",...

Dorinel Munteanu, sancționat pentru comportamentul din meciul cu Dinamo

Comisia de Disciplină a FRF l-a sancționat pe antrenorul Oțelului, Dorinel Munteanu, cu două etape de suspendare şi o amendă de 6.000 de lei...
Ultima oră
Pe aceeași temă