27.5 C
București
vineri, 26 iulie 2024
AcasăSpecialAstazi, ninsori si polei

Astazi, ninsori si polei

In tara. Cer mai mult noros. Ninsori locale in Maramures, Crisana, Transilvania, Moldova si la munte, dar si in Banat, cu posibile precipitatii mixte, favorizand producerea poleiului. In partea sudica a tarii, conditii de fulguiala. Vant cu intensificari la munte. Maxime -6…3°C, mai scazute in Moldova; minime -12…-2°C. Presiunea atmosferica, in scadere usoara.
Zapada la munte. Predeal – 43 cm, Semenic – 144 cm, Stana de Vale – 84 cm, Vladeasa – 19 cm, Paltinis – 58 cm, Iezer – 20 cm, Sinaia 1500 – 70 cm, Cuntu – 115 cm, Vf. Omu – 90 cm, Ceahlau Toaca – 45 cm, Parang – 41 cm, Lacauti – 103 cm, Vf. Cristianu Mare – 90 cm.

Maine, se mai raceste putin
In tara. Ninsori slabe, izolate in centru si sud. Vant cu intensificari treptate in regiunile estice si sud-estice. Maxime -9…2°C; minime -16…-8°C, mai scazute in Moldova, posibil chiar spre -25°C in nordul zonei. Presiunea atmosferica, in crestere.

Comentariul specialistului

Intensificarea circulatiei din sector nordic a determinat in cursul zilei de ieri advectia unui aer foarte rece peste nordul si estul teritoriului si intensificari de vant in Moldova si Dobrogea. Astazi, masa de aer sub influenta careia se vor afla regiunile tarii noastre va fi caracterizata de valori termice usor mai ridicate. Ninsorile ce se vor semnala local in jumatatea de nord vor fi in general slabe, iar vantul va sufla tare doar pe crestele montane.

In Europa, mai cald in vest si sud

In nordul, centrul, sud-estul Europei, cerul va fi mai mult noros si vor cadea precipitatii. Vor fi mai ales ninsori, exceptand Italia si Grecia, unde vor fi ploi. In restul continentului, cerul va fi variabil, precipitatiile cu totul izolate. Din punct de vedere termic, vremea va fi calda in vestul si in sudul extrem si rece in rest, geroasa chiar, in Ucraina, Rusia si in Finlanda.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă