19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAstazi, incalzire usoara

Astazi, incalzire usoara

In tara. Vreme in general frumoasa si in continua incalzire usoara. Noaptea si dimineata, local ceata, iar in nord-est si centru conditii de bruma. Maxime 9…17°C; minime -2…6°C, usor mai ridicate pe litoral. Presiunea atmosferica, in crestere usoara.

Maine, chiar 18°C

In tara. Treptat, in vestul, centrul si nordul tarii, doar pe spatii restranse ploi spre seara si noaptea. In restul teritoriului, noaptea si dimineata local ceata. Maxime 10…18°C; minime 0…10°C. In estul tarii, izolat conditii de bruma. Presiunea atmosferica, usor variabila.

Comentariul specialistului

Astazi, campul ridicat de presiune de la nivelul solului, precum si structura verticala a atmosferei se vor comporta precum un baraj in fata sistemelor frontale, pe care le va tine la vest de tara noastra. Ca urmare, nebulozitatea va fi redusa, nu vor fi precipitatii si fenomenul meteorologic de interes va fi ceata, care se va produce local, noaptea si dimineata. Maine campul de presiune va incepe sa scada usor si va permite inaintarea unui front atmosferic cald. Acesta va determina innorarea treptata a cerului, pentru inceput in regiunile din vestul tarii, insa deoarece nu este bogat in umezeala ploile vor fi doar pe spatii restranse (spre seara si noaptea).

In Europa, innorari

In vestul si nord-vestul Europei si in bazinul central al Marii Mediterane (Peninsula Italica) vor fi innorari si ploi. In restul continentului, cerul va fi variabil, iar ploile izolate, cel mai probabil in estul extrem. Temperatura aerului va fi in usoara crestere.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă