19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAstazi, doar cativa fulgi

Astazi, doar cativa fulgi

In tara. Ziua ninsori slabe izolat la munte si posibil in Moldova, iar noaptea ninsori locale in nord si nord-vest. Vant cu unele intensificari in zona montana inalta. Maxime 0…8°C; minime -8…0°C, mai scazute in depresiuni. Presiunea atmosferica, in scadere.
 
Maine, incalzire

In tara. Vreme in incalzire. Precipitatii mixte in Banat si Crisana si predominant sub forma de ninsoare in Maramures si Transilvania. Noaptea, precipitatii locale, predominant sub forma de ninsoare in vest si centru, iar in nord si est, ninsori izolate. Vant cu intensificari in zona montana inalta. Maxime 2…12°C; minime -6…2°C. Presiunea  atmosferica, in continua scadere.
 
Comentariul specialistului

In zilele urmatoare, presiunea atmosferica in regiunea tarii noastre se va mentine relativ scazuta. Sistemele frontale se vor forma la nord de Romania, astfel incat periferiile acestora vor aduce precipitatii indeosebi in jumatatea nordica a teritoriului. Masa de aer se va mentine calda, determinand valori termice ridicate pentru aceasta perioada.
 
In Europa, mai mult ploi

Cerul va fi mai mult noros, exceptand Peninsula Italica si Balcanica, unde va fi variabil. Se vor semnala precipitatii, pe arii relativ extinse, sub forma de ninsoare in nordul si estul continentului, mixte in Tarile Centrale, iar local in Spania si Grecia si izolat in rest vor predomina ploile. Dimineata si noaptea, izolat in zonele joase se va forma ceata.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă